Video

Protestu dalībnieki pie NATO militārās bāzes Turcijā sadedzināja ASV karogu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protestā pret ASV militāro klātbūtni Turcijā pie NATO militārās bāzes "Indžirlika" Adanā tika sadedzināti ASV un Izraēlas karogi. Video ierakstā – akcijas norise.

Anatolijas Jaunatnes asociācijas aktīvisti ar Turcijas karogiem un transparentiem gājienā devās pie Turcijas dienvidos dislocētās NATO militārās bāzes vārtiem un organizēja mītiņu. Protestētāji skandēja pret ASV vērstus saukļus. Viņuprāt, militārā bāze tika izmantota valsts apvērsuma mēģinājuma organizācijai.

Aviobāze "Indžirlika" atrodas Turcijas dienvidos, Adanas provincē. Tajā bāzējas lidmašīnas no vairākām valstīm, kas veido ASV vadīto starptautisko koalīciju un piedalās gaisa operācijās pret "Islāma valsti". Šeit atrodas arī NATO taktiskie kodolieroči.

Naktī uz 16. jūliju Turcijas valdība informēja par militārā apvērsuma mēģinājumu valstī. Armijas komandieru grupa ziņoja, ka vara pāriet viņu rokās. Sestdienas rītā dumpinieki sāka padoties, un Turcijas valdība pavēstīja, ka apvērsuma mēģinājums ir izgāzies.  Saskaņā ar pēdējiem datiem, bojā gājuši 246 turku pilsoņu, vairāk nekā 2 tūkstoši cilvēku tika ievainoti.

Ziņu lente
0