Video

Šāvieni un panika Turcijas galvaspilsētā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ziņojuma par militāro apvērsumu Ankaras ielās bija dzirdami šāvieni. Video ierakstā – pirmie kadri no Turcijas, kur bruņoto spēku Ģenerālštābs mēģināja pārņemt varu savās rokās.

Turcijas prezidenta Tajipa Erdogana aprindām tuvs informācijas avots informēja, ka valstī ir noticis apvērsuma mēģinājums, ko organizējusi grupa bruņoto spēku komandieru, informē aģentūra Reuters.

Aģentūras informācijas avots paziņoja, ka militāristu grupas sniegtais ziņojums nav izdarīts atbilstoši virspavēlniecības pavēlei.

Policija slēdza satiksmi pa tiltiem pāri Bosfora šaurumam Stambulā, un Ankaras debesīs parādījās kara lidmašīnas. Turku plašsaziņas līdzekļi informēja par apšaudi pie Ģenerālštāba galvaspilsētas centrā, kā arī par to, ka kara helikopteris atklājis uguni nacionālās izlūkošanas organizācijas rajonā.

Saņemta informācija par to, ka militāristi ieņēmuši lidostas un stratēģiskos punktus Stambulā. Turcijas televīzija ziņoja par kara stāvokļa izsludināšanu valstī.

Piektdien vēlu vakarā Turcijas premjerministrs Binali Jildirims pa telefonu televīzijas kanāla NTV ēterā informēja par militāra apvērsuma mēģinājumu valstī. Viņš pavēstīja, ka bruņoto spēku grupa, izmantojot viņiem piešķirtās pilnvaras un ieročus, "izšķīrās par bezatbildīgu un prettiesisku rīcību," taču Turcijas valdība turpina darbu.

Savukārt Ģenerālais štābs vēstīja, ka valsts valdība ir aizturēta, taču pēc apvērsuma tiks turpinātas visas esošās starptautiskās attiecības. Telekanāla NTV ēterā tika pārraidīts arī Ģenerālā štāba vēstījums.

Aģentūra Anadolu ziņoja, ka bruņoto spēku komandieri saņēmuši ķīlnieku – Turcijas Ģenerālā štāba komandieri Hulusi Akaru. Turcijas valsts televīzija ir pārtraukusi darbu, mediji informē, ka slēgta Stambulas lidosta un tās apkaimē redzēti vairāki tanki.

Kompānijas "Aeroflote" pārstāvis informēja aģentūru RIA Novosti, ka kompānijas reiss 2134, kas devās no Maskavas uz Stambulu, atgriezies Krievijas galvaspilsētā.

Ziņu lente
0