Video

Putins lūdz neaizmirst Sīrijā bojāgājušos lidotājus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins noklausījās dievkalpojumu Spaso-Preobraženskas klosterī Valaamā (Karēlijā) un lūdza Dieva kalpus paturēt piemiņā Sīrijā bojāgājušos lidotājus un lūgt par viņiem.

Svinīgo liturģiju vadīja Maskavas un visas Krievzemes patriarhs Kirils par godu svētajiem Sergijam un Germanam – klostera dibinātājiem. Pēc dievkalpojuma Vladimirs Putins aicināja visus Krievijas reliģiskos līderus paturēt piemiņā Sīrijā bojāgājušos krievu lidotājus.

"Diemžēl mums ir zaudējumi Sibīrijā. Gājuši bojā divi mūsu lidotāji, kuri upurēja savas dzīvības, lai mēs visi varētu justies droši un ietu uz priekšu, lai nostiprinātos mūsu tēvzemes drošība. Svētais tēvs, es lūdzu jūsu un visus garīgos līderus un cilvēkus, kuri tuvi citiem caur ticību – caur pareizticību un citām mūsu konfesijām, neaizmirstiet šos cilvēkus un lūdziet par viņiem," – teica Krievijas prezidents.

Krievu kara lidotāji Rafagats Habibuļins un Jevgēņijs Dolgins gāja bojā 8. jūlijā Sīrijā, Palmiras rajonā.

Aizsardzības ministrija informēja, ka šajā dienā liela "Islāma valsts" kaujinieku nodaļa uzbruka Sīrijas armijas pozīcijām uz austrumiem no Palmiras. Ja teroristiem būtu izdevies pārvarēt aizsardzību, viņi, iespējams, būtu ieņēmuši dominējošās augstienes.

Instruktors Rafagats Habibuļins un lidotājs Jevgēņijs Dolgins izmēģināja Sīrijas helikopteru Mi-25. Ekipāžas komandieris Habibuļins pieņēma lēmumu uzbrukt teroristiem. Pateicoties ekipāžas drosmīgajai rīcībai, kaujinieku uzbrukums cieta neveiksmi, taču beidzās helikoptera munīcijas komplekts.

Kad helikopters pagriezās, lai atgrieztos iepriekšējā kursā, teroristi to notrieca no zemes, un helikoptera ekipāža gāja bojā.

Komandieris iesniedzis ziņojumu ar lūgumu pēc nāves apbalvot krievu kara lidotājus ar augstiem valsts apbalvojumiem.

Ziņu lente
0