Video

Putins apspriedē ar vēstniekiem – par Ukrainu, Turciju un Brexit

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins apspriedē ar Krievijas vēstniekiem un pastāvīgajiem pārstāvjiem norādīja Krievijas ārpolitikas būtiskākos orientierus. Video ierakstā – Krievijas valsts vadītāja uzrunas fragmenti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzstājoties apspriedē ar Krievijas vēstniekiem un pastāvīgajiem pārstāvjiem, pavēstīja, ka nav pieļaujama turpmāka krīzes ievilkšanās Ukrainā.

"Uzskatām par nepieļaujamu Ukrainas krīzes ievilkšanos garumā un uzstājīgo vēlmi kādu par to apsūdzēt, it īpaši Krieviju. Rezultātā vēl vairāk pasliktināsies jau pašlaik neveselīgā situācija Eiropas kontinentā," – uzsvēra Krievijas prezidents.

Valsts vadītājs pauda viedokli arī jautājumā par attiecību normalizēšanos ar Turciju.

"Kā zināt, vakar notika saruna ar šīs valsts prezidentu. Zināms arī tas, ka Ankara ir atvainojusies par notriekto Krievijas bumbvedēju. Ņemot vērā šos faktus, uzskatām, ka tuvākajā laikā jāveic pasākumi divpusējās sadarbības atjaunošanai," – informēja Putins.

Krievijas prezidents pievērsās arī situācijai, kas izveidojusies Eiropā pēc referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

"Tā saucamais Brexit ir Lielbritānijas valstspiederīgo izvēle, un mēs šajā procesā nekādā veidā neesam iejaukušies un neiejaucamies. Taču, protams, mēs vērīgi sekosim tam, cik tālu attīstīsies Londonas un Briseles pārrunas, un kādas sekas tas nesīs visai Eiropai un mums. Saprotams, ka referenduma rezultātu traumējošās sekas būs jūtamas visai ilgi," – pavēstīja valsts vadītājs.

Savā uzrunā Putins pieminēja arī globālos procesus: cīņu ar terorismu, konflikta potenciāla izaugsmi un konkurences paplašināšanos cīņā par dabas resursiem.

Ziņu lente
0