Video

Kā top gardākie pīrāgi Dienvidosetijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pīrāgu gatavošanas tehnoloģija ir līdzīga visā Osetijā, tomēr katrai saimniecei ir savs noslēpums.

Osetīnu pīrāgi ir tautas ēdiens ar bagātu vēsturi. Osetīnu pīrāgu izcelsme ir noslēpumā tīta. Laikmetu gaitā ir mainījusies senās tautas vēsture un kultūra mainījās, taču pīrāgu receptūra, forma un izgatavošanas process ir palicis nemainīgs līdz pat mūsdienām.

Tradicionāli osetīni pasniedz galdā trīs pīrāgus, kas, saskaņā ar senajiem osetīnu ticējumiem, simbolizē Dievu, Sauli un Zemi, stāsta Sputnik Dienvidosetija.

Osetīnu pīrāgi ir pazīstami daudzās pasaules valstīs, un kļūst arvien populārāki. Pīrāgu pildījums var būt dažāds, tāpēc nosaukumu pīrāgiem ir milzum daudz. Šobrīd zināmi deviņu veidu pīrāgi.

Pīrāgu cepšanas process nav sarežģīts, tomēr stingri jāseko senajai tehnoloģijai, jāizmanto nepieciešamās sastāvdaļas, un jābūt īstam Osetijas virtuves cienītājam. Pīrāgu pagatavošanas tehnoloģija ir ļoti līdzīga visā Osetijā, tomēr katrai saimniecei ir savs noslēpums.

Populārākais ir pīrāgs ar sieru. Tā mīklas pagatavošanai ir vajadzīgi milti, ieraugs, sāls, piens un ūdens. Lai pildījums nebūtu pārāk sāļš, siers vispirms ir jāizmērcē.

Pēc tam ar rokām sasmalciniet, samīciet un samaisiet sieru. Pildījumu sadaliet trīs bumbiņās aptuveni 15 cm diametrā un nolieciet uz šķīvja. Izrullējiet līdz vajadzīgam izmēram mīklu. Mīklas  plācenīša vidū nolieciet pildījumu un aizlokiet  maliņas. Cepiet pīrāgus pannā uz lielas uguns.

Ziņu lente
0