Video

WikiLeaks pārstāvis piedāvā publicēt informāciju par ārzonu uzņēmumiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
WikiLeaks pārstāvis Kristins Hrafnsons intervijā televīzijai RT paudis viedokli par informācijas publicēšanu no Panamas juridiskās firmas Mossack Fonseca dokumentiem par pasaules līderu ārzonas darījumiem.

WikiLeaks pārstāvis Kristins Hrafnsons nepiekrīt viedoklim, kas saista notikušo ar bezatbildīgu žurnālistiku. Viņaprāt, šāda veida publikācijas ir apsveicamas.

"Mēs tā rīkojāmies gan 2010., gan 2011. gadā diplomātiskajos kanālos un faktiski pat negatīvi vērtējām informācijas slēpšanu. Taču visi dati bija pieejami atklātā piekļuvē. To pašu es gribētu redzēt arī situācijā ar Panamas dokumentiem," — skaidro Hrafnssons.

Vairāki pasaules mediji jau publicējuši informāciju, kas esot nākusi no Panamas juridiskās firmas Mossack Fonseca dokumentiem. Žurnālisti apgalvo, ka tie liecina par vairāku pasaules līderu un viņiem tuvu personu loka saikni ar ārzonas shēmām. Tiesa, līdz šim nav apliecināts dokumentu autentiskums. Pati kompānija Mossack Fonseca atteicās apstiprināt dokumentu autentiskumu, un nosauca žurnālistu darbības par noziegumu.

Ziņu lente
0