Video

Krievu lidotāji silti sagaidīti mājās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Gaisa Kosmisko spēku lidotāji atgriežas mājās no Sīrijas. Tuvinieki un kolēģi lidotājus svinīgi sagaidīja ar orķestri, karogiem, ziediem un gaisa baloniem lidostā pie Voroņežas.

Pirmā iznīcinātāju un bumbvedēju Su-34 grupa ir atgriezusies no Sīrijas aviobāzē pie Voroņežas. Pirms nosēšanās lidmašīnas laidās parādes ierindā nelielā augstumā virs lidostas. Uz zemes viņus gaidīja tuvinieki un kolēģi.

Генеральный директор Центра политической информации Алексей Мухин - Sputnik Latvija
Politologs: Krievija nevienam neatlaidīs grēkus Sīrijā

Aizsardzības ministrijas preses dienesta un informācijas pārvaldē žurnālistiem pastāstīja, ka svinīgo tikšanos ar pirmajiem lidotājiem, kas atgriezušies mājās pēc atbildīga kaujas uzdevuma, Voroņežā apmeklējis arī Krievijas Gaisa Kosmisko spēku komandieris ģenerālpulkvedis Viktors Bondarevs.

Krievijas militārā grupējuma lielākās daļas izvešana no Sīrijas sākās 15. martā pēc Krievijas prezidenta rīkojuma. Vladimirs Putins atzīmēja, ka GKS iz izpildījuši nospraustos uzdevumus. Savukārt grupējums, kas paliks Sīrijā, "nodrošinās uguns pārtraukšanas kontroli un miera noslēgšanas procesam nepieciešamo apstākļu izveidi." Pie tam aviobāze Hmeimimā un JKS materiāli tehniskā nodrošinājuma punkts Tartusā turpinās darbu.

Ziņu lente
0