Video

Krievijas GKS lidmašīnas grupās izlido no Hmeimimas aviobāzes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu valsts Gaisa Kosmiskie spēki sākuši aviācijas grupējuma izvešanu no Sīrijas. Video ierakstā redzama aviobāze Hmeimimā, no kuras pēc militārās operācijas mājup devās lidmašīnas.

Krievijas GKS lidmašīnas pamet Sīriju. Vakar Vladimirs Putins deva rīkojumu izvest no Sīrijas lielāko daļu Krievijas grupējuma. Viņš atzīmēja, ka nospraustie mērķi ir izpildīti.
Lidmašīnas pārvietojas grupās. Ikvienā no tām ir "līderis" – Tu-154 vai Il-76. Tam seko dažādu tipu cīņas lidmašīnas. Šādā ierindā tās dosies līdz Krievijas robežai, un pēc tam sasniegs pastāvīgās bāzes vietas.

Krievijas aviācijas operācija Sīrijā, ko plosa pilsoņu karš, turpinājās 5,5 mēnešus. Saskaņā ar Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu teikto, šajā laikā izdevies pārtraukt ieroču un munīcijas piegādes teroristiem, slēgt svarīgākos nelegālos naftas piegādes kanālus un padzīt kaujiniekus no vairākām provincēm. KF Aizsardzības ministrija ziņo, ka operācijas laikā iznīcināti arī vairāk nekā 2 tūkstoši teroristu, kuri Sīrijā ieradušies no Krievijas.

No 27. februāra Sīrijā iestājies uguns pārtraukšanas režīms. Pamiers neattiecas uz Islāma valsts un Džebhat an Nusra (Al Qaeda nodaļa Sīrijā) kaujiniekiem un citiem grupējumiem, kas ANO Drošības Padomē atzītas par teroristiskiem formējumiem.

Ziņu lente
0