Politika

Simtiem neapzīmogotu aplokšņu: kandidāti no "Saskaņas" apstrīdēja vēlēšanu rezultātus

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Риге началось досрочное голосование на муниципальных выборах 2020
В Риге началось досрочное голосование на муниципальных выборах 2020 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nolūku apstrīdēt Rīgas domes vēlēšanu rezultātus īstenoja divi deputātu kandidāti no partijas "Saskaņa".

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Latvijas Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) paziņoja, ka kandidāti Antons Klindžāns un Vladimirs Frolovs, kuri balotējās Rīgas domē no partijas "Saskaņa", pārsūdzēja vēlēšanu rezultātus 600 neapzīmogoto aplokšņu dēļ, raksta Mixnews.lv.

Klindžāns un Frolovs oficiāli iesniedza CVK iesniegumu, kurā norādīja uz to, ka Rīgas domes vēlēšanu gaitā, divos iecirkņos – 97. un 144. – vairāk nekā 600 aplokšņu izrādījās neapzīmogotas. Vēlēšanu iznākumu pārsūdzējušie "saskaņieši" vēlas atkārtotu balsojumu šajos iecirkņos.

Выборы в Рижскую думу 2020. - Sputnik Latvija
Politika
Vēlēšanu rezultāti: "Saskaņas" sakāve skaitļos, jeb Kur pazuduši 100 tūkstoši vēlētāju

Iepriekš kļuva zināms, ka vēlēšanu iecirkņos Puškina licejā un Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā tika atklātas vairāk nekā 600 neapzīmogotu aplokšņu, kuras nevarēja ņemt vērā vēlēšanu rezultātu apkopošanā. CVK palūdza Valsts drošības dienestu veikt pārbaudi.

Partijas "Saskaņa" un Latvijas Krievu savienība (LKS) ziņoja, ka izskata iespēju apstrīdēt Rīgas domes vēlēšanu rezultātus. Savukārt Rīgas domē neiekļuvuši partija "Jaunā saskaņa" jau ir apstrīdējusi ārkārtas vēlēšanu rezultātus.

"Jaunās saskaņas" līderis Jānis Kuzins iesniedza CVK iesniegumu, kur arī neapzīmogoto aplokšņu dēļ norādīja, ka Rīgas Pilsētas vēlēšanu komisijas lēmums par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu ir nelikumīgs un tam ir jābūt atceltam.

Atgādināsim, ka, saskaņā ar Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Rīgas domē iekļuvuši 7 politiskie spēki: "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" var rēķināties ar 18 mandātiem, "Saskaņa" saņems 12, "Jaunā Vienotība" – 10, Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība – 7, "Gods kalpot Rīgai" – 5, LKS un Jaunā konservatīvā partija – pa 4 katrai.

Ziņu lente
0