Politika

Ceļi un korupcija: kas pirms vēlēšanām rūp rīdziniekiem

© SputnikАвтомобиль провалился в яму на улице Гертрудес
Автомобиль провалился в яму на улице Гертрудес - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmām kārtām jaunajam domes sasaukumam būs jāķeras klāt galvaspilsētas labiekārtošanai, uzskata gandrīz puse respondentu.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu gaidās Sabiedriskā viedokļa pētījumu centrs SKDS pēc portāla LSM.lv un Latvijas Televīzijas pasūtījuma veica rīdzinieku aptauju par to, ko viņi gaida no galvaspilsētas pašvaldības deputātu kandidātiem.

SKDS aptauja tika rīkota 24.-28. jūlija izlasē no 1008 respondentiem rīdzinieku, Latvijas pilsoņu vidū, kuri sasnieguši pilngadību. Izlase tika stratificēta pēc dzimuma, vecuma, ģimenes valodas un tā tālāk. Rezultātu statistiskā kļūda sastāda +/-1,9%.

Pēc 45,8% respondentu domām, pirmām kārtām jaunajam domes sasaukumam būs jānodarbojas ar galvaspilsētas labiekārtošanu. Aptuveni trešdaļai aptaujāto – 30,7% – rūp ielu un ceļu stāvoklis. Pie tam vien 0,3% gaida steidzamu bērnu laukumu uzlabošanu.

Ja skatās uz citām problēmām, vismazāk rīdziniekus – 0,4% – uztrauc sporta jautājumi. Tālāk seko veselības aprūpe, tostarp rindas – 3,3%, ekonomika – 8,3%, sociālie jautājumi – 10,1%, bērnudārzi un izglītība – 11,2%, mājokļu fonds – 12,3%, sabiedriskais transports – 17,3%, domes darbs, tai skaitā korupcija – 21%.

Saskaņā ar citas SKDS aptaujas datiem, vairāk nekā ceturtā daļa balsstiesīgo rīdzinieku joprojām nav izlēmuši, par kuru partiju sarakstu viņi nobalsos, lai gan absolūtais vairums no tiem grasās iet uz vēlēšanām.

Ziņu lente
0