Politika

"Karstums" Briselē un Baltijas vienotība: Kariņš cīnās par Latvijas interesēm

© REUTERS/Christian HartmannПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš pirms atvaļinājuma devās uz Brisele aizstāvēt Latvijas intereses: diskusijas izdevās karstas

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Latvijas premjerministram Krišjānim Kariņam, 20. jūlijā, jādodas divu nedēļu atvaļinājumā, taču pirms tam viņš devās uz Briseli un pastāstīja savā Twitter mikroblogā, ar ko viņš tur nodarbojās.

Kariņš piedalījās Eiropas Savienības Padomes ārkārtas samitā. Kopā ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu valdību vadītājiem viņš piedalījās plāna apspriešanā, kuram jāpalīdz atjaunot ekonomiku un iziet no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes.

Latvijas premjers nosauca pārrunas par "karstām" un atzīmēja, ka diskusijās par Eiropas Savienības ilgtermiņa budžetu un atjaunošanās fondiem aizstāvēja Latvijas intereses un līniju, kura tiek virzīta uz ES stiprināšanu.

​Turklāt Kariņš paziņoja, ka vēl pirms "karstajām" diskusijām tikās un apsprieda dažus jautājumus ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu un Igaunijas valdības vadītāju Jiri Ratasu. Puses izstrādāja Baltijas valstu kopējo viedokli.

"Daudzos jautājumos esam līdzīgi domājoši, Baltijas vienotība strādā!" konstatēja Kariņš.

​Fotogrāfijās, kuras publicēja premjers, visi klātesošie politiķi ir sejas aizsargmaskās.

Savukārt intervijas videoierakstā, kuru viņš sniedza Eiropas Savienības Padomes ziņu kanālam pirms sēdes, viņš stāsta par "pašu svarīgāko priekš Eiropas" bez sejas aizsargmaskas.

"Manas valsts vārdā es paziņoju, ka mēs vēlamies panākt rezultātu un turpināsim strādāt, kamēr nesasniegsim mērķi," parakstīja savu uzstāšanos Latvijas premjerministrs.

Ziņu lente
0