Politika

Dmitrijs Peskovs pastāstīja, kādos apstākļos Polija varētu radīt draudus Krievijai

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВ Польше размещен батальон НАТО
В Польше размещен батальон НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs uzskata, ka Krievijas un Polijas attiecības patlaban ir zemākā līmenī nekā jebkad.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Polija var radīt draudus Krievijai gadījumā, ja piešķirs savu teritoriju NATO militārās infrastruktūras vajadzībām, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pastāstīja Krievijas "Pervij kanal" ēterā.

"Pati par sevi Polija diezin vai var apdraudēt Krieviju. Taču, kā valsts, kas gatava piešķirt savu teritoriju trešo valstu vai tādas organizācijas, kā Ziemeļatlantijas alianse, militārajai infrastruktūrai, tā mums rada apdraudējumu," teica Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Peskovs atzīmēja, ka Krievijas un Polijas attiecības patlaban ir zemākā līmenī nekā jebkad. 

Tāpat viņš atgādināja, ka Maskava vienmēr ir iebildusi pret NATO virzību uz austrumiem un norādījusi, cik nevēlams ir alianses infrastruktūras dreifs šajā virzienā.

Посетители на Парящем мосту в природно-ландшафтном парке Зарядье в Москве - Sputnik Latvija
Polijā izdomājuši, kā piespiest Krieviju padoties

"Jums ir zināms Krievijas Federācijas viedoklis par to, ka NATO militārās infrastruktūras pakāpeniskais dreifs mūsu robežu virzienā ir nevēlams un bīstams. Mums tas ir nepatīkami, un, pats galvenais, tas liek mums veikt pasākumus, lai garantētu mūsu valsts drošību," uzsvēra Peskovs.

Iepriekš Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis pastāstīja, ka Polija cer, ka turp tiks pārvietota vismaz daļa amerikāņu karavīru no Vācijas. Patlablan Polijas teritorijā dislocēti aptuveni pieci tūkstoši amerikāņu karavīru.

"Protams, lēmums ir Savienoto Valstu, prezidenta Trampa ziņā, taču mēs ceram, ka kontingents Polijā pastāvīgi pieaugs," klāstīja Moraveckis. Viņaprāt, amerikāņu spēki valstij esot vajadzīgi aizsardzībai no Krievijas, bet spēku pārvietošana uz Poliju "pastiprinās visu NATO".

Ziņu lente
0