Politika

Tramps paziņoja, ka atliks G7 samitu līdz septembrim un uzaicinās tajā Krieviju

© REUTERS / Jonathan ErnstДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents paziņoja, ka esošais "lielā septītnieka" sastāvs nepārstāv visu pasauli, un nosauca šo valstu grupu par "novecojušu".

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par nolūku atlikt G7 samita rīkošanu līdz septembrim, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Дональд Трамп и Ангела Меркель  - Sputnik Latvija
Politika
Vācijas kanclere sūdzas par grūtībām sadarbībā ar ASV

Tāpat Baltā nama vadītājs paziņoja, ka esošais "lielā septītnieka" sastāvs nepārstāv visu pasauli, un nosauca šo valstu grupu par "novecojušu". Sakarā ar ko viņš grasās uzaicināt septembrī uz tikšanos vēl četras valstis – Austrāliju, Indiju, Krieviju un Dienvidkoreju.

Iepriekš Donalds Tramps uzrakstīja savā Twitter, ka neraugoties uz koronavīrusa pandēmiju, vēlas sarīkot "lielā septītnieka" līderu tikšanos klātienē. Sākotnēji tai bija jānotiek 10.-12. jūnijā, pēcāk tika domāts, ka samits notiks līdz mēneša beigām.

Pirms dažām dienām Vācijas kanclere Angela Merkele paziņoja, ka nevarēs ierasties samitā, ņemot vērā sarežģīto epidemioloģisko situāciju. Francijas prezidents Emanuels Makrons ir gatavs atbraukt, ja atbrauks pārējie dalībnieki.

Ziņu lente
0