Politika

"Ušakovam neiztur nervi": Burovs noliedz apsūdzības nodevībā

© Sputnik / Sergey MelkonovПетербургскую делегацию во главе с вице-губернатором Санкт-Петербурга Владимиром Княгининым в Ратуше принял председатель Рижской думы Олег Буров
Петербургскую делегацию во главе с вице-губернатором Санкт-Петербурга Владимиром Княгининым в Ратуше принял председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Esošais Rīgas mērs Oļegs Burovs atgādināja par notikumiem, kas norisinājās pirms bijušā galvaspilsētas vadītāja Nila Ušakova lēmuma balotēties Eiropas Parlamentā.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Rīgas mērs Oļegs Burovs ir izveidojis tiesisku pamatojumu esošā Rīgas domes sastāva atlaišanai, kad izgāzās trīs sēdes pēc kārtas kvoruma trūkuma dēļ – frakcija "Gods kalpot Rīgai" vienojās par to ar domes opozīciju. Pašvaldības vadītājs izskaidroja šādu rīcību ar to, ka "Saskaņa" sabotēja darbu pie Rīgas budžeta. Bijušais Latvijas galvaspilsētas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs apsūdzēja Burovu domes un Rīgas nodevībā.

Intervijā Sputnik Latvija Burovs paziņoja, ka nenolaidīsies līdz paziņojumu līmenim, ko atļaujas izteikt Ušakovs.

Политолог Филипп Раевский - Sputnik Latvija
Politika
Politologs paskaidroja, kādu skādi Rīgas domē Burovs nodarījis "Saskaņai"

"Acīmredzot, cilvēkam neiztur nervi. Kā var komentēt viņa iepriekš teiktos vārdus par pornoaktrisi vai esošos paziņojumus… Tiem, kas atrodas šeit, kā redzat, strādāt ir pavisam grūti, ja nervi neiztur cilvēkam, kas sēž Briselē, simtiem kilometru attālumā no Rīgas," sacīja Burovs.

Esošais Latvijas galvaspilsētas mērs atgādināja par notikumiem, kas norisinājās pirms Ušakova lēmuma balotēties Eiropas Parlamentā.

"Pirms gada Ušakovs Rātsnamā paziņoja vēlētājiem, ka nekad viņus nepametīs un neaizies uz Briseli, un pēc dažām nedēļām pieņēma lēmumu aizbraukt no Rīgas uz citu darbavietu, lai būtu mierīgāka dzīve. Viņam ir jāpaskatās uz sevi, pirms runāt par kaut kādu nodevību," uzsvēra Burovs.

Decembrī Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce uzstājās ar iniciatīvu atlaist Rīgas domi nespējas apsaimniekot atkritumus dēļ. Likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu izgāja pirmo lasījumu Saeimā, nākamais lasījums paredzēts 13. februārī. Burovs turpina vadīt pašvaldību līdz brīdim, kad Saeima nobalsos par Rīgas domes atlaišanu.

Ziņu lente
0