Politika

Ģirģens: pastiepju roku Bordānam, bet viņš pagriežas un aiziet

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр внутренних дел Сандис Гиргенс
Министр внутренних дел Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IeM vadītājs Sandis Ģirģens pastāstīja par grūtajām attiecībām ar tieslietu ministru Jāni Bordānu, kas dažkārt pat roku viņam nepaspiež.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Tieslietu ministrs, Jaunās konservatīvās partijas loceklis Jānis Bordāns bieži vien pieņem emocionālus lēmumus un neargumentē savu pozīciju, paziņoja radio Baltkom ēterā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Viņš atzīmēja, ka domstarpības politiskajā līmenī novedušas pie personīgo attiecību pasliktināšanās starp viņu un Bordānu.

"Bija dažādi interesanti momenti. Somijā, piemēram, notika starptautisks pasākums, es pastiepju roku Bordāna kungam – viņš nereaģē, pagriežas un aiziet. Tas ir ētikas jautājums. Man vienmēr ir bijis svarīgi argumentēt savu viedokli, es nepieņemu lēmumus emocionāli," sacīja Ģirģens.

Viņš piebilda, ka Bordāns nepieņem viņa atbildes argumentus un pāriet uz personību.

"Mani ģimenē iemācīja sveicināties, teikt "paldies", neraugoties uz jebkādām nesaskaņām. Es vienmēr cenšos saprast cilvēku, lai pieņemtu lēmumu, mēs diskutējam. Taču ja es saku, ka tas neatbilst likumam, ir korupcijas riski, bet atbildē dzirdu: "Tu ko, meli?", tad par ko lai te runā," atzīmēja Ģirģens.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш  - Sputnik Latvija
Politika
Kariņš: Ģirģens dezinformē sabiedrību, taču es ar viņu tikšu galā

Šī gada janvārī Bordāns telekanāla TV3 raidījuma "900 sekundes" intervijā Ģirģena vārdus par to, ka KPV Lv dibinātājs Artuss Kaimiņš faktiski pārgājis JKP, komentēja šādi:

"Ģirģena kunga rīcība, gan melojot par Tieslietu ministrijas darbību, gan manu darbību, gan Jaunās konservatīvās partijas lietām, – viņš pauž savu saimnieku interesi destabilizēt darbu valdībā."

Konflikti starp Bordānu un Ģirģenu kļuvuši praktiski pastāvīgi: viņiem dalījās domas uzskatos par ekonomisko lietu tiesām, jaunās Valsts drošības dienesta ēkas būvniecību, "cigarešu mafiju" un Grigorija Ļepsa mūziku.

Šonedēļ Bordāns palūdza premjerministram Krišjānim Kariņam atbrīvot no amata ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV), kas deva pamatu uzskatīt konfliktu valdībā nevis par privātu, bet gan politisku. Neatkarīgais deputāts Didzis Šmits pastāstīja, ka JKP veic pasākumus, lai "izstumtu KPV LV no valdības", un aizkulisēs jau tiek apspriests, kādiem politiskajiem spēkiem tiks nodoti KPV LV ministru portfeļi.

Ziņu lente
0