Politika

Levits: valdība nav ieinteresēta izjukšanā

© REUTERS/Henry NichollsПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents atzina, ka pastāv grūtības koalīcijas partneru attiecībās, taču valdību kopumā viņš nosauca par stabilu.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Valdība nav ieinteresēta izjukšanā, jo šādā gadījumā kāds vienmēr paliek zaudētājos, sacīja prezidents Egils Levits intervijā raidījumam "900 sekundes" kanālā TV3.

Viņš atzīmēja, ka domstarpības starp valdošajām partijām ir dabisks koalīcijas elements.

"Tās tomēr ir piecas dažādas partijas, un tām ir jāvienojas par kopēju politiku, kas nozīmē, ka neviena partija, neviens politiķis nevar pilnībā realizēt savu ideju, jo ir četri citi partneri, kuriem ir savas domas," sacīja Levits.

Депутат Сейма Артусс Кайминьш - Sputnik Latvija
Politika
Premjeram vajadzētu padomāt: Kaimiņš kritizē ministrus no KPV LV

Prezidents paslavēja premjerministru Krišjāni Kariņu, kuram labi padodas panākt kompromisu starp visām piecām valdības partijām.

"Dažreiz starp šiem pieciem politiskajiem spēkiem ir draudzīgākas, dažreiz - mazāk draudzīgas attiecības, kā tas ir tieši pašlaik starp šīm divām partijām, bet kopumā es domāju, ka koalīcija joprojām ir stabila," sacīja prezidents.

Neatkarīgais deputāts Didzis Šmits vakar paziņoja, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) cenšas izstum no valdības partiju KPV LV, un aizkulisēs jau tiek apspriests, kādiem politiskajiem spēkiem tiks atdoti KPV LV ministru portfeļi.

Attiecības starp JKP un KPV LV saasinājās pēc tam, kad ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku atstādināja no amata Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti, kurš savukārt paziņoja, ka atstādināšana saistīta ar viņa nevēlēšanos iecelt Latvenergo padomē ekonomikas ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku. Iepriekš KPV LV dibinātājs Kaimiņš apsūdzēja Rebenoku ietekmes tirdzniecībā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) šajā sakarā vērsās pie premjerministra ar aicinājumu atstādināt no amata ekonomikas ministru.

Ziņu lente
0