Politika

ASV pārmet Krievijai un Ķīnai pasaules kārtības "pārbūvi"

© Sputnik / Алексей Агарышев / Pāriet pie mediju bankasЗдание Пентагона. Вашингтон.
Здание Пентагона. Вашингтон. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizsardzības ministrs Marks Espers paziņoja, ka Krievija un Ķīna it kā pārkāpjot kaimiņvalstu suverenitāti stratēģiskā labuma dēļ.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. ASV aizsardzības ministrs Marks Espers nosaucis Krieviju un Ķīnu par "revizioniskām valstīm", vēsta RIA Novosti.

Pentagona vadītājs, uzstājoties Džona Hopkina universitātē savā runā pavēstīja, ka Maskava un Pekina pūloties pārbūvēt pasaules kārtību.

Espers apgalvoja, ka abas valstis it kā pārkāpjot kaimiņvalstu suverenitāti stratēģiskā labuma dēļ. Piemēram, viņš apsūdzēja Krieviju par "kara hibrīdtaktikas" izmantošanu un kiberoperāciju īstenošanu.

Президент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV: krievi jāpiespiež pie sienas, uzvara ir tuva

Savukārt Ķīna, pēc Espera domām, joprojām nodarbojas ar intelektuālā īpašuma zādzībām, kā arī cenšas uzspiest citām valstīm ekonomiskos risinājumus un drošības politiku ar iniciatīvas "Viena josla – viens ceļš" palīdzību.

Jāpiebilst, ka Krievijas amatpersonas ne vienu vien reizi ir atzīmējušas, ka ASV ignorē starptautisko tiesību normas un grauj, piemēram, ANO autoritāti. Bez tam Maskava jau vairākkārt atbildējusi uz apsūdzībām kiberuzbrukumos – Krievija pievērsa uzmanību Maskavas dalības pierādījum trūkumam, kā arī ierosināja starptautisko sadarbību jebkādu kibernoziedzības izpausmju apkarošanai, taču Vašingtona no iniciatīvas atteicās. Tāpat Kremlis uzsvēra, ka Krievijai nav un nekad nebūs saiknes ar kibernoziegumiem, savukārt ASV saistība ar kiberuzbrukumiem ir oficiāli apstiprināta.

Ziņu lente
0