Politika

Austrijas kanclers paudis nepatiku: ASV ir neprognozējams partneris

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasКанцлер Австрии Себастьян Курц
Канцлер Австрии Себастьян Курц - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrijas kanclers Sebastians Kurcs kritiski izvērtēja ASV politiku un norādīja, ka Savienotās Valstis kļūst par neprognozējamu partneri.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Austrijas kanclers Sebastians Kurcs savā uzrunā Nacionālajā padomē kritiski izvērtēja ASV politiku, vēsta RIA Novosti.

"Patlaban vērojamas izmaiņas. Spēku proporcijas pasaulē mainās. ASV vēl joprojām ir spēcīgākā valsts pasaulē no militārā un ekonomiskā viedokļa, taču mūsuprāt tās ir kļuvušas par neprognozējamu partneri," viņš paskaidroja.

Kanclers atzīmēja, ka arī Ķina progresē militārajā un ekonomiskajā ziņā, balstoties uz absolūti citādām vērtībām un valstiskuma izpratnes.

Рабочий визит президента РФ В.Путина в Иран - Sputnik Latvija
Politika
Amerikāņu eksperts: tikai Putins varēs vest pie prāta Irānu un ASV

"Arī Krievija, mūsu lielākais kaimiņš Austrumos, atkal nonākusi fāzē, kad spriedze starp Eiropu un Krieviju nav mazinājusies, bet gan, gluži pretēji, vēl pieaugusi," piebilda Kurcs.

Eiropas Savienību politiķis nosauca par "neticami veiksmīgu projektu", kurš pie tam starptautiskajos jautājumos rīkojas "ne īpaši apņēmīgi un ne pilnīgi rīcībspējīgi".

Šādu viedokli Kurcs pauda pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps, uzstājoties mītiņā Ohaio, paziņoja, ka ASV aizsargājot Eiropu no Krievijas.

Līdztekus viņš skarbi kritizēja partnerus NATO par centieniem samazināt aizsardzībai atvēlētos līdzekļus un nosauca alianses locekļus Eiropā par "nemaksātājiem". Tramps sūdzējās, ka šīs valstis viņu "necieš" par prasību maksāt, atšķirībā no eksprezidenta Baraka Obamas, kurš tamlīdzīgas prasības neizvirzīja.

Ziņu lente
0