Politika

"Saskaņa" atbalstīja parakstu vākšanu par Saeimas atlaišanu

© Sputnik / Sergey MelkonovКонгресс партии "Согласие"
Конгресс партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņa" ir gatava ārkārtas vēlēšanām – partija atbalstījusi petīciju par 13. Saeimas atlaišanu.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Partija "Saskaņa" nolēmusi iesaistīties parakstu vākšanā par Saeimas atlaišanu, sociālajos tīklos informēja parlamenta deputāte no "Saskaņas" Regīna Ločmele-Luņeva.

""Saskaņa" uzskata, ka 2020. gada valsts budžeta pieņemšana ir parādījusi, ka gan Saeima, gan valdība ignorē Latvijas kā tiesiskas un sociāli atbildīgas valsts pamatvērtības, pārkāpjot parlamentārās demokrātijas principus, atņemot opozīcijai pat izteikšanās iespēju.

Budžetā nauda ir atradusies dažādām iniciatīvām, bet sabiedrībai svarīgākie institūti – veselības un izglītības sistēmas ir palikušas novārtā; tika pasliktināts sociāli vājāko grupu – bērnu un bezdarbnieku stāvoklis," Ločmele-Luņeva konstatēja savā lapā Facebook.

Viņa norādīja, ka "Saskaņa" ir gatava pārbaudīt vēlētāju uzticēšanos ārkārtas vēlēšanās.

Iepriekš bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs paziņoja, ka lēmumu jautājumā par petīciju Saeimas atlaišanai partija pieņems 3. decembrī, taču daudzi "Saskaņas" pārstāvji jau pirms šī termiņa ziņoja, ka atbalsta petīciju.

Partiju reitings, ko pēc Latvijas televīzijas pasūtījuma sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS sastādīja novembra nogalē, liecina, ka "Saskaņa" saglabā līdera pozīcijas partiju reitingā, lai arī jau trešo mēnesi no vietas izjūt reitinga krišanos. Novembrī partiju bija gatavi atbalstīt 11,2% pilsoņu.

Акция протеста медиков у здания Сейма. - Sputnik Latvija
CVK: samazinās aktivitāte par rosinājumu atlaist Saeimu

15. novembrī, Latvijas Centrālā vēlēšanu komisija pieņēma lēmumu reģistrēt divas iniciatīvas grupas parakstu vākšanai referendumam par Saeimas atlaišanu. Parakstu vākšanai reģistrētas organizāciju "Varu Latvijas tautai" un "Centra partija" iniciatīvas. Petīciju par Saeimas atlaišanu iesniedza arī mediķu arodbiedrības. CVK nolēma apvienot minētās petīcijas.

Parakstu vākšana ilgs līdz 2020. gada 14. novembrim. Lai iniciētu tautas aptauju, 12 mēnešu laikā jāsavāc un CVK jāiesniedz vismaz 154 865 vēlētāju parakstu.

Par referendumu iespējams parakstīties, apstiprinot parakstu pie zvērināta notāra, deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā, Bāriņtiesā, kas izpilda notariālās darbības.

Ir arī vienkāršāka iespēja – nobalsot tiešsaistē, portālā www.latvija.lv.

Ziņu lente
0