Politika

Burovs sola Rīgai jaunu koalīciju: kas atbalstīs mēru un ko viņi par to saņems

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Олег Буров у памятника Свободы в День Лачплесиса
Мэр Риги Олег Буров у памятника Свободы в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oļegs Burovs saņēma konceptuālu nepieciešamā deputātu skaita piekrišanu atbalstīt valdošo koalīciju šīsdienas vakara balsojumā; ar ko mēram ir izdevies vienoties un kas viņiem tiek solīts apmaiņā pret atbalstu.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Ceturtdienas, 28. novembra, vakarā ieplānota Rīgas domes sēde, kurā tiks skatīts jautājums par uzticību mēram Oļegam Burovam ("Gods kalpot Rīgai").

Pats Burovs cer uz 32 deputātu atbalstu. Par to viņš pastāstīja LTV.

Burovs paziņoja, ka viņš grasās nozīmēt sēdi plkst. 17:30. Tajā notiks balsojums par piedāvājumu atbrīvot mēru no amata, iecelt jauno vicemēru un atkritumu apsaimniekošanas noteikumu izskatīšana.

"Domāju, ka būs izveidota jauna koalīcija ar nelielām izmaiņām ar 32 deputātiem," pastāstīja mērs.

Viņš paziņoja, ka atbalstu viņam var izteikt bloka "Rīgai!" deputāti un Nacionālo apvienību pametusī Baiba Broka. Tiesa, vakar viņi vēl nebija gatavi skaidri paziņot savu pozīciju šajā jautājumā.

Pēc Burova sacītā, ar šiem deputātiem ir panākta principiāla vienošanās, tiesa, detalizēti jaunā koalīcijas līguma punkti vēl nav aprakstīti.

Attiecībā uz iespējamo domes amatu pārdalīšanu, Burovs norādīja uz brīvo vicemēra un Rīgas Brīvostas valdes locekļa posteni. Tāpat plānots, nomainīt Attīstības komitejas vadītāju: to šobrīd vada Aleksejs Rosļikovs, "Neatkarīgo deputātu frakcijas" loceklis, kas tika izslēgta no Rīgas valdošās koalīcijas.

Бывший вице-мэр Риги Вадим Баранник - Sputnik Latvija
Politika
Sava veida carisms: Baraņņiks par to, kādēļ viņu atbrīvoja no amata un kas valdīs Rīgā

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, pretrunas Rīgas domē saasinājās pēc Nila Ušakova nocelšanas no mēra amata un viņa aizbraukšanas strādāt Eiropas Parlamentā. Sašķelšanās "Saskaņas" frakcijā apdraudēja koalīciju, taču augustā Oļegam Burovam izdevās ieņemt pilsētas mēra amatu, iegūstot gan "Saskaņas", gan no tās padzīto deputātu atbalstu.

Koalīcija joprojām bija nestabila, un novembra sākumā "Saskaņa" aicināja Burovu atbrīvot no visiem amatiem "Neatkarīgo deputātu frakcijas" pārstāvjus. Domes ārkārtas sēdē 19. novembrī no amata tika nocelts vicemērs Vadims Baraņņiks.

Bez NDF atbalsta valdošā koalīcija zaudēja balsu vairākumu - "Saskaņai" un GKR" kopā ir tikai 28 deputāti no 60. Oļegs Burovs paziņoja, ka atstās amatu, ja nespēs iegūt citu deputātu atbalstu.

Tikmēr vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce piedraudēja atlaist domi, ja līdz 11. decembrim. netiks atrisināts jautājums par atkritumu apsaimniekošanu.

Ziņu lente
0