Politika

Boriss Džonsons pastāstījis par saviem plāniem pēc uzvaras vēlēšanās

© REUTERS/Peter NichollsПремьер-министр Великобритании Борис Джонсон
Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministrs apsolījis pirms Ziemassvētkiem organizēt debates un kārtējo balsojumu par vienošanos ar Eiropas Savienību, ja viņa partija uzvarēs vēlēšanās.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pastāstīja, kas notiks, ja vēlēšanās uzvarēs viņa partija, vēsta Sputnik Baltkrievija.  Konservatīvās partijas manifests publicēts pavisam nesen, taču dokumenta galvenie postulāti tika publicēti jau iepriekš. Dokuments liecina, ka partijas uzvaras gadījumā pēc vēlēšanām Džonsons sola organizēt debates un kārtējo balsojumu par vienošanos ar Eiropas Savienību jau pirms Ziemassvētkiem.

"Par manu dāvanu valstij pirms Ziemassvētkiem kļūs likumprojekta atgriešana parlamentā pirms svētku brīvdienām un parlamenta atgriešana pie kalpošanas tautai," paziņoja premjerministrs.

Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Politika
Boriss Džonsons runā par Krievijas "iejaukšanos" Lielbritānijas politikā

Līdztekus Boriss Džonsons apsolījis pacelt nodokli nekustamo īpašumu iegādei Lielbritānijā ārzemniekiem un ārvalstu kompānijām.

Atgādināsim, ka pirms dažām dienām Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins iepazīstināja savus piekritējus ar manifestu centienos lauzt vēlēšanu kampaņas gaitu. Starp Korbina solījumiem ir aktīvas darbības klimata aizsardzības jomā, mājokļu celtniecība un referendums Brexit jautājumā. Tāpat viņš apsolījis ieviest bezmaksas studijas universitātēs.

Lielbritānijas parlaments apstiprinājis vispārējas ārkārtas vēlēšanas saskaņā ar premjerministra Borisa Džonsona ierosinājumu. Leiboristu partija atturējās no balsojuma līdz Eiropas Savienība atlika Brexit datumu par trim mēnešiem – līdz 2020.gada 31.janvārim.

Ziņu lente
0