Politika

Polijas premjers apsūdzēja ES valstis vēlmē finansēt Krievijas aizsardzības nozari

© Agencja Gazeta/Slawomir Kaminski via REUTERSПремьер-министр Польши Матеуш Моравецкий
Премьер-министр Польши Матеуш Моравецкий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas premjers salīdzināja gāzesvada "Ziemeļu straume 2" atbalstīšanu ar vēlmi apmaksāt Krievijas aizsardzības izdevumus ar "Eiropas naudu".

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Polijas valdības vadītājs Mateušs Moraveckis uzstājās ar apsūdzībām Eiropas Savienības valstīm, kas atbalsta gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvniecību. Polijas premjers paziņoja, ka tādējādi tās vēlas finansēt Krievijas aizsardzības nozari.

"Ziemeļu straume 2" – tā ir Krievijas ieroču un Krievijas aizsardzības nozares apmaksa ar mūsu Eiropas naudu," citē Moravecka sacīto RIA Novosti no viņa intervijas avīzei Financial Times.

Tāpat Polijas premjers uzstājās ar kritiku pret Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, kurš iepriekš atzina, ka ir neiedomājami uzskatīt Krieviju par NATO ienaidnieku.

"Prezidents Makrons atrodas citā stāvoklī, jo nejūt uz kakla krievu lāča karsto elpu," paziņoja Mateušs Moraveckis.

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu cauruļvadu izbūvi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes gadā. Jaunais cauruļvads tiks izbūvēts līdzās esošajam - "Ziemeļu straumei". Tas vedīs pa Baltijas jūras dzīlēm un šķērsos Krievijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas  un Vācijas teritoriālos ūdeņus vai ekskluzīvās ekonomiskās zonas.

Patlaban gāzesvada būvniecība pabeigta par 75%.

Dažas valstis asi uzstājas pret "Ziemeļu straumes 2" būvniecību, apsūdzot Krieviju projekta "politiskajā zemtekstā".

Arī Lietuva, Latvija un Polija kritizē projektu, dēvējot to par politisku. Savukārt Maskava vairākkārt uzsvērusi, ka "Ziemeļu straume 2" jāskata tikai un vienīgi kā ekonomisks projekts.

Ziņu lente
0