Politika

Mūsu karogs nav varavīksnes krāsās: Latvijas "zaļie" ies savu ceļu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas "zaļajiem" vairs nav pa ceļam ar Eiropas "zaļajiem" – tie prasījuši viņiem aizsargāt bēgļus, krievus un seksuālās minoritātes, kā arī biedru iemaksu.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Latvijas Zaļās partijas (LZP) izslēgšana no Eiropas Zaļo partiju padomes, kas tika pieņemta kongresā Tamperē šajās brīvdienās, nekļuva partijas locekļiem par kaut ko negaidītu, raksta Mixnews.lv.

Partijas priekšsēdētājs Edgars Tavars norādīja, ka partijā jau ilgu laiku notika diskusijas sakarā ar izstāšanos no Padomes, jo "arvien grūtāk kļuva mūsu partiju asociēt ar tā saucamajiem Eiropas modernajiem zaļajiem".

"To pierāda arī šis kongress, kurā nu jau publiski mums tika pārmesta negatīvā nostāja pret viendzimuma laulībām, tas, ka neatbalstām krievu minoritātes tiesības uz valsts finansētu izglītību dzimtajā krievu valodā, ka arī tas, ka aizstāvam patriotismu, nevis globālu uzskatu," paziņoja Tavars, norādot, ka pēdējos gados Padomē dominē ne tik daudz zaļie uzskati, cik agresīvais neoliberālisms.

Saskaņā ar viņa sacīto LZP vienmēr ir uzskatījusi un uzskatīs, ka visiem pasaules "zaļajiem" ir jāapvienojas vienotā skatījumā uz jautājumiem, lai nebūtu jāiedala "zaļos" cilvēkus pēc viņu pārliecības vai uzskatiem.

"Mēs neredzam nekā kopēja zaļajai idejai ar priekšnosacījumu būt seksuāli, etniski, ekonomiski kreisiem, moderniem vai pareiziem. Mūsu karogs ir zaļ-balt-zaļš, nevis varavīksnes vai sarkanā krāsā," norādīja Tavars.

Latvijas "zaļajiem" pārmeta to, ka viņu darbības ir pretrunā ar Eiropas "zaļo", kā arī Eiropas Zaļās partijas hartas pamatvērtībām. Neskaitot pārējo, Eiropas partija atzīmē "demokrātisko principu neievērošana partijas iekšējā darbībā" un dzimumu vienlīdzības trūkums amatu iedalīšanā.

Nepilsoņa pase - Sputnik Latvija
"Tik bailīgi": Latvijas Zaļā partija baidās no nepilsoņiem

Partijai pārmeta arī publisku ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstīšanu, Zaļās partijas biedru balsojumu pret Kopdzīves likumu, "homofobiskos izteicienus un rīcību, kas bija virzīta pret praidu", nevēlēšanos pieņemt bēgļus pēc kvotām, kā arī partijas locekļu balsojums pret Stambulas konvenciju un bijušā Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa (Zaļās partijas loceklis) lēmumu izsludināt likumu par nacionālo minoritāšu skolu pāreju uz mācībām latviešu valodā.

Turklāt Latvijas "zaļie" nemaksāja biedru iemaksas, nesūtīja delegātus uz partijas kongresiem un pat "nevēlējās kontaktēties ar Eiropas Zaļās partijas pārstāvjiem".

Ziņu lente
0