Politika

"Par mūsu nāvi sapņo visi Latvijas nacionālisti": "Saskaņa" mēģinās atdzimt

© Sputnik / Sergey MelkonovПартия "Согласие"
Партия Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 26. oktobrī, notiks izšķirošs "Saskaņas" kongress, kurā paredzēts ievēlēt partijas valdi, valdes priekšsēdētāju un partijas domes vadību.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Viens no pazīstamākajiem "Saskaņas" deputātiem Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pateica: "Par mūsu vājumu un pat par nāvi sapņo visi nacionālisti vai pat liberāļi." Viņš uzskata, ka viņa partiju ir iedragājusi nopietna kaite, un to iespējams izdziedēt tikai ar reorganizācijas palīdzību un pieredzējušu politiķu nākšanu partijas vadībā, raksta Abiks Elkins Bb.lv.

"Rīgas domē notiekošie procesi padarījuši partiju vājāku gan ārēji, gan iekšēji. Pārvarēt slimību var tikai pārmaiņu ceļā. Citādi mēs tikai un vienīgi sagādāsim lielu prieku tiem valdošās koalīcijas politiķiem, kuri solīja algas pielikumu mediķiem un pedagogiem, taču rezultātā atņēma naudu skolēnu brīvpusdienām, novirzot to partijām un ministru algām," saka Latvijas otrās lielākās pilsētas mērs.

Varu pārņems Urbanovičs?

Tātad, jau sestdien, 26. oktobrī, notiks izšķirošais "Saskaņas" kongress, kurā paredzēts ievēlēt partijas valdi, valdes priekšsēdētāju un partijas domes vadību. Interesanti, ka cīņa par valdes priekšsēdētāja, jeb reālā partijas vadītāja, amatu šoreiz būs ļoti sīva, jo uz Nila Ušakova vietu pretendē veseli trīs kandidāti – Jānis Urbanovičs, Vjačeslavs Dombrovskis un Andris Morozovs.

Президент Балтийского форума Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Urbanovičs: Latvijā sākusies krievu nekautrīgas asimilācijas fāze

Ušakovs, kurš vadījis partiju pēdējos 10 gadus, pats izslēdza savu kandidatūru, skaidrojot savu lēmumu ar aizņemtību Eiropas Parlamentā. Tiek gaidīts, ka eirodeputāts Ušakovs vadīs partijas domi. Tagad pie partijas stūres visticamāk nonāks pieredzējušais "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs – cilvēks, kurš izveidoja "Saskaņu".

Neoficiāla informācija liecina, ka par Urbanoviča vietniekiem partijā var kļūt lielo pilsētu vadītāji: Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš, Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs un Rīgas vicemēre Anna Vladova. Netiek izslēgts, ka vietnieka amatu saņems arī Urbanoviča pretinieks sestdienas vēlēšanās, Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Izstāties nevar palikt

Galvenais jautājums, uz kuru jau pēc kongresa būs jāatbild Urbanovičam, – vai Rīgas domes deputāti no "Saskaņas" turpinās piedalīties galvaspilsētas pārvaldes darbā vai tomēr aizies opozīcijā.

Депутат Рижской думы от партии Честь служить Риге, экс-мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Grib iet prom, bet korupcija jau aizmirsta? Burovs atbildējis "Saskaņai"

Atgādināsim, ka nesen "Saskaņas" valdes paplašinātajā sēdē izskanēja ideja par iespējamo šī partijas deputātu izstāšanos no koalīcijas Rīgas domē. Kļūst skaidrs: ja "Saskaņa" tomēr izlems spert tik radikālu soli, Rīgas mēram Oļegam Burovam ("Gods kalpot Rīgai") vairs nebūs vairākuma, un domē atkal sāksies politiskā krīze. Šoreiz tai būs tikai viena izeja – esošās Rīgas domes atlaišana.

Taču nesteigsim notikumiem pa priekšu un sagaidīsim sestdienas kongresa rezultātus. Jāatzīmē, ka par partijas priekšsēdētāju partijas delegāti balsos slēgtā režīmā, un tas palielina intrigu.

Ziņu lente
0