Politika

"Saskaņa" varētu izstāties no koalīcijas Rīgas domē

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajai "Saskaņas" valdei pēc ievēlēšanas divu nedēļu laikā būs jāizvērtē partijas atrašanās lietderīgums Rīgas domes koalīcijā.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. "Saskaņa" izskata iespēju lauzt vienošanos ar partiju "Gods kalpot Rīgai", tādējādi sagraujot koalīciju Rīgas domē. Iemesls – neapmierinātība ar partnera darbu, kurš, pēc "Saskaņas" pārstāvju domām, ir pārāk tālu novirzījies no programmas solījumiem, raksta avīze Neatkarīgā Rīta Avīze.

Šonedēļ apritēs divi mēneši kopš brīža, kad par Rīgas mēru kļuva "Gods kalpot Rīgai" pārstāvis Oļegs Burovs. Taču "Saskaņa" raizējas sakarā ar koalīcijas partnera darbu.

Esošā partijas "Saskaņa" valde pagājušajā nedēļā tikās sēdē, kurā tika pieņemts obligātais rīkojums jaunajai valdei, kura tiks ievēlēta oktobrī, – divu nedēļu laikā izvērtēt "Saskaņas" atrašanās lietderīgumu Rīgas domes koalīcijā.

Подсчет голосов на выборах в 13-й Сейм - Sputnik Latvija
Politika
Levits atzinis: Latvijā pietrūkst demokrātijas, un iedzīvotājiem nāksies piemaksāt

Saeimas frakcijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs paskaidroja, ka "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un Oļegs Burovs neievēro priekšvēlēšanu programmas pamatus, tostarp ar solījumu "palīdzēt tiem, kam palīdzība nepieciešama visvairāk, – pensionāriem un ģimenēm ar bērniem". "Saskaņā" uzskata, ka GKR var vēl tālāk atiet no solījumiem, kuri tika doti vēlētājiem, tādēļ, iespējams, "Saskaņai" būtu labāk izstāties no koalīcijas.

Atgādināsim, ka Rīgas mēra vēlēšanās 19. augustā Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") ieguva 35 deputātu atbalstu – GKR, "Saskaņa", apvienība "Neatkarīgo deputātu frakcija" un deputātu bloks "Rīgai!". No šīm 35 balsīm 17 pieder "Saskaņas" deputātiem.

Kāds būs partijas lēmums, lielā mērā būs atkarīgs no tā, kas iekļūs "Saskaņas" valdes jaunajā sastāvā, un kas kļūs par tās priekšsēdētāju. Iepriekš ziņots, ka vadītāja amatam, izņemot esošo "Saskaņas" vadītāju Nilu Ušakovu, ir izvirzīti viņa vietnieks Jānis Urbanovičs, deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais deputāts Andrejs Morozovs.

Taču Nils Ušakovs nolēma atsaukt savu kandidatūru. Pēc viņa teiktā, viņš nespētu apvienot partijas valdes priekšsēdētāja pienākumus un darbu Eiropas Parlamentā. Taču Ušakovs paziņoja, ka nepametīs partiju un ir gatavs strādāt valdē, ja tiks ievēlēts tajā.

Ziņu lente
0