Politika

Zeļenskis: Eiropu šokē Porošenko uzvedība

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский.
Президент Украины Владимир Зеленский. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc esošā Ukrainas līdera domām, bijušais prezidents aizmirst vai arī nevēlas ticēt, ka viņa statuss ir mainījies.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis pauda viedokli, ka Eiropas līderus un medijus šokē bijušā Ukrainas līdera Petro Porošenko uzvedība, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to valsts vadītājs paziņoja savas uzstāšanās laikā, kurš tika publicēts prezidenta ofisa Facebook lapā.

Zeļenskis uzskata, ka Eiropu šokē tas, kā ir mainījusies Porošenko retorika.

"Jūs esat redzējuši gan prezidenta Šteinmeiera un Vācijas puses, gan Francijas puses, gan daudzu Eiropas mediju paziņojumus – viņi ir šokā, jo viņa retorika mainās tāpat kā viņa statuss. Taču vienīgais, ko viņš piemirst, ir tas, ka viņš vairs nav prezidents – nav tā, ka viņš piemirst, es baidos, ka viņš tam vienkārši netic," paziņoja Ukrainas prezidents.

Pēc Zeļenska sacītā, Porošenko kritizē "Šteinmeiera formulu" un pretojas spēku un bruņojuma izvešana no saskarsmes līnijas Donbasā. Viņš uzskata, ka par bijušā Ukrainas līdera lielu kļūdu var kļūt mēģinājums nostāties "jauna maidana" vadībā.

Sarunā ar RT Starptautiskā politiskās ekspertīzes institūta direktors Jevgēņijs Minčenko paziņoja, ka Porošenko asi stāv politiskās izdzīvošanas jautājums, jo materiālu krimināllietas ierosināšanai pret viņu ir "vairāk nekā gana".

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Ukraina parakstījusi "Šteinmeiera formulu"

Taču eksperts apšaubīja Zeļenska sacīto. Pēc viņa domām, eiropieši, tieši pretēji, vēlas aizmirst par Ukrainas tēmu kā par kaitinošu faktoru.

Oktobra sākumā konflikta Ukrainas austrumos noregulēšanas kontaktgrupas dalībnieki saskaņoja "Šteinmeiera formulu", kura paredz vēlēšanu sarīkošanu Kijevas nekontrolētajās DTR un LTR. Pēc tam jāstājas spēkā Donbasa īpašā statusa likumam, ja EDSO novērotāji apstiprinās, ka vēlēšanas notikušas atbilstoši organizācijas standartiem.

Pēc tam, kad Zeļenskis paziņoja par vienošanās parakstīšanu, valsti pāršalca protestu vilnis. Akcijas notika Kijevā, Ļvovā, Odesā, Dņeprā (Dņepropetrovskā), Nikolajevā un citās Ukrainas pilsētās. Viņš ir pārliecināts, ka alternatīvas "Šteinmeiera formulai" nav.

Ziņu lente
0