Politika

Ukraiņus aicina nekopēt Eiropas "izplūdušās" vērtības

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOФлаги Украины и ЕС
Флаги Украины и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas parlamenta locekle atzinusi, ka virkne eiropeisko vērtību ir "izplūdušas", tāpēc ukraiņiem nevajadzētu tās pārņemt.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Ukraiņiem ir savas tradicionālās vērtības, ko jāpasargā, aicināja Ukrainas parlamenta deputāte no partijas "Tautas kalps" Irina Vereščuka. Pēc viņas domām, centieni akti pārņemt no Eiropas visu pēc kārtas nelīdzēs, vēsta Sputnik Igaunija.

"Mums ir pašiem savas vērtības, ko jāsaglabā, kas Eiropā jau sen ir izplūdušas," piebilda politiķe.

Viņa uzskata, ka eiropiešiem ir jāpaskaidro: Ukraina viņiem ir vajadzīga vairāk, nekā Eiropa – ukraiņiem.

Президент Эстонии Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Igaunijas prezidente: Eiropa ir nogurusi no Ukrainas, bizness ar Krieviju ir svarīgāks

Politiķe uzsvēra, ka patlaban Rietumi tikai retumis atceras Ukrainas problēmas, jo viņiem "pietiek pašiem savu problēmu".

"Paskatieties, Eiropas Savienība plīst pa šuvēm kā savienība: Brexit, separātiskās kustības," norādīja Vereščuka.

Zināms, ka 2019.gada februārī Ukrainas parlaments apstiprināja grozījumus valsts Konstitūcijā, kas paredz stingru Ukrainas kursu uz iestāšanos ES un militāri politiskajā blokā NATO. Pie tam iepriekš virkne pazīstamu politiķu un ekspertu rietumvalstīs vērtēja, ka Ukraina nevar cerēt uz iestāšanos ES tuvākajā nākotnē.

Kopumā, kā, piemēram, atzina Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, Eiropā vērojams "nogurums" no Ukrainas. Intervijā izdevumam "Evropeiskaja pravda" viņa konstatēja: neskatoties uz eiropiešu padomiem, Ukraina pēdējos gados nav guvusi vērā ņemamus rezultātus cīņā ar korupciju un oligarhisko sistēmu.

Ziņu lente
0