Politika

Lielbritānija vēlas ierobežot Krievijas pilnvaras EPPA

© Photo Council of Europe/ Candice ImbertЛетняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы
Летняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas delegācijas EPPA vadītājs pārmet Maskavai Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas "pārkāpumus".

RĪGA, 6. augusts — Sputnik. Lielbritānijas delegācijas EPPA vadītājs Rodžers Geils aicinājis atkārtoti izskatīt lēmumu par Krievijas pilnvarām asamblejā. Par to savā lapā Facebook informēja Lielbritānijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Padomē Kristofers Aivons, vēsta RIA Novosti.

Летняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Politika
EPPA izveidosies Krieviju atbalstoša koalīcija: Igaunija baidās iziet no asamblejas

Geils pārmetis Maskavai Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas "pārkāpumus". Viņš atklāja, ka lielākā daļa Lielbritānijas delegācijas locekļu iebilst pret Krievijas pilnvaru atjaunošanu EPPA un atbalsta sankciju saglabāšanu līdz brīdim, kad Maskava "atzīs Konvencijas noteikumus".

Politiķis piebilda, ka Krievijas delegācija, pēc britu domām, "neplāno izpildīt savas saistības un solījumu atbilst EPPA standartiem".

"Es ceru, ka Ministru komiteja izskatīs šo jautājumu septembrī. Un mums pie tā būs jāatgriežas, kad Parlamentārā asambleja sapulcēsies savai noslēguma plenārsēdei oktobra sākumā," Geila teikto citēja informēja Lielbritānijas pastāvīgais pārstāvis.

Krievijas atgriešanās EPPA

2014. gadā Krievijas delegācijai EPPA tika anulēta virkne tiesību pēc Krimas pussalas atgriešanās Krievijas sastāvā. Rezultātā Maskava atteicās no dalības sēdēs un 2017.gadā iesaldēja savas iemaksas organizācijas budžetā līdz brīdim, kad tiks atjaunotas pilnvaras.

Глава МИД России прокомментировал русофобскую провокацию в ПАСЕ - Sputnik Latvija
Video
Krievijas ārlietu ministrs sniedzis komentāru par rusofobo provokāciju EPPA

2019. gada jūnija nogalē asambleja atjaunoja Krievijas tiesības pilnā apmērā. Pie tam Londona balsoja pret rezolūciju, kas ļāva KF delegācijai piedalīties jūnija sesijā.

Maskavas atgriešanos EPPA visiem spēkiem centās kavēt arī Kijeva. Ukrainas delegācija iesniedza simtiem labojumu rezolūcijas projektā par Krievijas tiesību atjaunošanu. Bez tam Kijevas diplomāti lūdza atlikt jautājuma izskatīšanu, taču viņu iniciatīva Parlamentārajā asamblejā neguva atbalstu.

Ziņu lente
0