Politika

Ļubova Švecova pauž interesi par Bondara dāvanām sievai

© Sputnik / Sergey MelkonovДепутат Сейма Мартиньш Бондарс с супругой Иевой
Депутат Сейма Мартиньш Бондарс с супругой Иевой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mārtiņa Bondara un viņa sievas ienākumu izskatīs Saeimas komisija.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Saeimas deputāte Ļubova Švecova ("Saskaņa") lūdz izvērtēt deputāta Mārtiņa Bondara ("Attīstībai/Par!") rīcība ētiskumu sakarā ar to, ka viņš uzdāvinājis savai sievai naudu, kā arī sakarā ar viņa darbībām Budžeta komisijas vadītāja amatā, vēsta Mixnews.lv.

Мартиньшс Бондарс, лидер списка Латвийское объединение регионов/«Для развития Латвии» - Sputnik Latvija
Mārtiņš Bondars nevēlas dzīvot par minimālo algu

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde, kurā tiks izskatīts Švecovas iesniegums, notiks 6. augustā.

Savā iesniegumā Švecova atsaucas uz avīzē "Diena" publicētajiem Valsts ieņēmuma dienesta (VID) datiem par Bondara sievas ienākumiem, tostarp uz informāciju par to, ka 2013. gadā politiķis uzdāvināja savai sievai 280 tūkstošus ASV dolāru (ap 251 tūkstotim eiro).

Viņa apgalvo, ka pēc tam, kad pret Bondaru tiesā tika iesniegta prasība sakarā ar zaudējumu piedzīšanu pēc "Latvijas Krājbankas" maksātnespējas pieteikšanu, "ar augstu ticamību var pieņemt, ka Bondars, zinot par gaidāmo tiesvedību, un, lai izvairītos no saistību izpildes pret maksātnespējīgās bankas kreditoriem, uzdāvināja (pārveda) naudas līdzekļus savai sievai".

Pēc Švecovas sacītā, ar dāvinājuma palīdzību Bondars mēģinājis arī "izvairīties no atbildības par nodarītajiem zaudējumiem "Latvijas Krājbankas" kreditoriem".

Tāpat savā iesniegumā Švecova norādīja uz "Bondara pieņemtajiem lēmumiem piešķirt aizdevumus čaulas uzņēmumiem", esot "Latvijas Krājbankas" valdes priekšsēdētāja amatā. Tāpat viņa salīdzināja dažādu pieejamo informāciju un izsecināja, ka Bondara un viņa sievas izdevumi "būtiski pārsniedz uzrādītos ienākumus".

Tāpat viņa pieminēja kādu ar spēļu biznesu saistītu uzņēmēju, kurš nopirka deputāta sievas gleznas. Pēc Švecovas domām, Bondars izmantoja savas sievas aizraušanos ar gleznošanu kā aizsegu noziedzīgai darbībai un ieguva savā rīcībā nezināmas izcelsmes naudu lielā apmērā. (Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") vairākas reizes apsūdzēja Bondaru finanšu sakaros ar galvaspilsētas spēļu biznesu).

Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Ušakovs nosaucis Bondaru par "zagli" un "muļķi"

Savukārt Bondars paziņoja, ka minētais uzņēmējs nevienu no viņa sievas gleznām nav pircis.

Iesniegumu kopumā viņš novērtēja kā absurdu, "indīgu, bet nekompetentu". Viņš norādīja, ka tā ir nepareiza un absurda pieeja, ja kāds uzskata, ka katram deputātam "būtu jākomentē visādas tenkas un baumas, kuras skan publiskajā telpā".

Tāpat politiķis norādīja, ka kāds cilvēks, kurš ir labi pazīstams ar Švecovu, pauda uzskatu, ka viņa tikai parakstījusi šo iesniegumu. Bondars uzsvēra, ka būtu smieklīgi, ja viņš komentētu savas kolēģes uzskatus. Viņš piebilda, ka "tirgus sievas sarunas komentēt nepienākas".

Uz jautājumu par uzdāvinātajiem 280 tūkstošiem dolāru Bondars atbildēja ar jautājumu: vai tiešām Latvijā divas privātpersonas nevar likumīgi vienoties un, vai šāds solis jāvērtē kā nelikumīga un neētiska darbība.

"Interesantu aizstāvības taktiku izvēlējas Bondara kungs.

Aizmirsa pateikt, ka man ir pieredze nodokļu "shēmotāju" un "atmazgātāju" atmaskošanā -21 gads, simtiem miljoni atgriezti valsts budžetā," atbildēja viņam Švecova savā Facebook lapā.

Ziņu lente
0