Politika

"Neesmu vainīga, bet aizeju": Broka tomēr aizgāja no darba Latvijas Universitātē

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский университет
Латвийский университет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Broka iesniedza atlūgumu mazāk nekā diennakti vēlāk pēc tam, kad mediji paziņoja, ka politiķe ieguvusi jaunu amatu Latvijas Universitātē, ar iepirkumu kurā, iespējams, ir saistīta krimināllieta par 20 tūkstošu eiro kukuli.

RĪGA, 31. jūlijs – Sputnik. Politiķe Baiba Broka, kura tiek turēta aizdomās par kukuļņemšanu, 30. jūlijā iesniedza atlūgumu no darba Latvijas Universitātē, kur pirms neilga laika iekārtojās administrācijas atbalsta grupas juridisko jautājumu ekspertes amatā, vēsta skaties.lv.

Iesniegumā Broka norādīja, ka nav vainīga viņai inkriminētajos noziegumos, taču uzskata par nepieciešamu pārtraukt darbu, jo augsti vērtē Latvijas Universitātes reputāciju, kurā strādā kopš 1997. gada.

Informāciju par Brokas atlūgumu apstiprināja Latvijas Universitātes prorektors Ina Druviete. Darba attiecības ar Baibu Broku tika izbeigtas no 30. jūlija.

Druviete uzsvēra, ka augstskolas vadība ciena Brokas izvēli un viņas lēmumu, kurš tika pieņemts universitātes reputācijas labā.

Наручники - Sputnik Latvija
"Korupcijai nav vietas ne Latvijā, ne manā dzīvē!": Baiba Broka par kukuļņemšanu

Jūlija sākumā Rīgas domes deputāti no Nacionālās apvienības, Latvijas Universitātes rektora padomnieci Baibu Broku aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sakarā ar apsūdzību kukuļņemšanā. Saskaņā ar neoficiālu informāciju noziegums tika pastrādāts, kad Broka vadīja augstskolas iepirkuma komisiju un rīkoja vairākus miljonus vērtā LU jaunā kompleksa būvniecības projekta īstenošanas konkursu.

Pēc aizturēšanas Broku atstādināja no visiem amatiem Latvijas Universitātē, taču 29. jūlijā medijos parādījās informācija, ka drīz pēc skandāla politiķi iekārtoja darbā zemākā amatā, turklāt pēc viņas pašas iniciatīvas. Universitātes vadība pakonsultējās ar KNAB, un tur tika apstiprināts, ka Broka var turpināt darbu augstskolā.

Ziņu lente
0