Politika

Ameriks paskaidroja, kāpēc EP izvēlējās sadarbības grupu ar Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovАндрис Америкс на съезде партии "Согласие"
Андрис Америкс на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēso attiecību posms starp Krieviju un Latviju nenozīmē, ka nevajag veikt pārrunas un sadarboties, paziņoja eirodeputāts Andris Ameriks.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Latvija un Krievija ir kaimiņvalstis, abām valstīm ir jāsadarbojas, tādēļ eirodeputāts Andris Ameriks bija ieinteresēts iekļūt sadarbības komitejā ar Krievijas parlamentu. Tā viņš paziņoja radio Baltkom ēterā.

Pēc viņa sacītā, viņš ir vienīgais Baltijas valstu deputāts, kurš ir šīs grupas sastāvā.

"Mēs esam kaimiņi, mums ir jāsadarbojas. Tas ir tranzīts, ekonomika. Tas, ka mums šodien ir vēsu attiecību periods, nenozīmē, ka nevajag veikt pārrunas, sadarboties un saprast, ko domā mūsu partneri," paziņoja Ameriks.

Otrā viņa interešu grupa ir sadarbība ar Centrālās Āzijas valstīm.

"Es vēlētos būt sadarbības grupā ar valstīm, kuras var mums nodrošināt darbavietas. Tagad esmu sadarbības grupā ar Kazahstānu, Uzbekistānu, Tadžikistānu," paskaidroja Ameriks.

Bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks tika ievēlēts Eiropas Parlamentā 25. maijā. Viņš balotējās pēc partijas "Saskaņa" saraksta, kurā bija arī Nils Ušakovs un Boriss Cilevičs.

Члены ЕП на сессии в Страсбурге - Sputnik Latvija
Politika
Spļāviens krieviem sejā: Mamikins novērtēja Ušakova balsojumu par sankcijām

Iepriekš kļuva zināms, kā Ameriks un Ušakovs balsoja pirmajā netehniskajā Eiropas Parlamenta sesijā. Tika izskatīta rezolūcija "Par ekoloģijas aktīvistiem un ukraiņu politieslodzītajiem Krievijā", kurai tika iesniegti vairāki grozījumi, viens no tiem aicināja papildināt pamatojumu sarakstu papildu sankciju ieviešanai pret Krieviju, tostarp arī ar tā dēvēto Magņitska aktu. Grozījums Eiropas Parlamentā tika atbalstīts ar 352 balsīm par un 228 – pret. Gan Ameriks, gan Ušakovs balsoja par.

Bijušais eirodeputāts no Latvijas Andrejs Mamikins,  komentējot Ušakova un Amerika rīcību, nosauca  to par nodevību un spļāvienu sejā krievu vēlētājiem, uz kuriem balstījās "Saskaņas" panākumi.

"Tas, protams, nelien nekādos rāmjos, ņemot vērā, ka uz katra stūra deklarē: mēs esam par draudzību, par uzlabošanu. Tad tā ir liekulība: vārdos viņi ir par attiecību uzlabošanu ar Krieviju, Ušakovs uz Maskavu cik reizes braucis… Bet tagad atbalstīt tos, kas tiešā veidā aicina ES dalībvalstis palielināt sankciju spiedienu pret KF. Es nesaprotu, kā ir iespējams, pasakot faktiski šo frāzi plenārsēžu zālē, rīt atkal iziet pie Krievijas partneriem un kolēģiem un kaut ko runāt par attiecību uzlabošanu," pateica Mamikins.

Ziņu lente
0