Politika

Līdz ārkārtas vēlēšanām nenonāks: Burovs zina, ko vēlas rīdzinieki

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров
Председатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja esošie un bijušie "Saskaņas" deputāti nevienosies, dažiem no viņiem labāk uzreiz padomāt par "darba biržu", uzsvēra Oļegs Burovs.

RĪGA, 22. jūlijs – Sputnik. Rīgas mēra amata pienākumu izpildītājs, galvenais kandidāts pilsētas mēra amatam Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") šaubās, ka esošā krīze Rīgas domē nonāks līdz ārkārtas vēlēšanām. Par to viņš pastāstīja intervijā kanālam LNT.

"Rezultāts būs, diez vai būs ārkārtas vēlēšanas. To nevajadzētu rīdziniekiem," uzsvēra Burovs.

Viņš piebilda, ka vislabāk būtu "restartēt esošo domes sasaukumu", saglabājot esošo valdošo "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" koalīciju. Burovs norādīja, ka GKR ir gatava nodarboties ar šo procesu, taču ir jāsagaida četru neatkarīgo deputātu atbalsts.

Paralēli viņš piedāvā uzsākt gatavošanos 2021. gada vēlēšanām.

Воспитанники детского сада Солнышко - Sputnik Latvija
Burovs apsolījis neieviest latviešu valodu krievu bērnudārzos Rīgā

"Redzēsim, redzēsim, kas būs. Es domāju, ka cilvēki varbūt šobrīd ir emocionāli, šobrīd viņiem ir pretenzijas vienam pret otru. […] Pretējā gadījumā ir domes atlaišana, pretējā gadījumā, es domāju, daži no viņiem nebūs ievēlēti, vai lielākā daļa no viņiem nebūs ievēlēti. Un, es domāju, viņiem vajadzētu padomāt, ko darīt, kur strādāt, vai nebūs tā, ka vienīgais ceļš būs uz darba biržu," nobeigumā sacīja Oļegs Burovs.

Iepriekš viņš jau paziņoja, ka šobrīd saskata koalīcijas iespējas tikai ar "Saskaņu", un aicināja koalīcijas partnerus izlīgt ar izslēgto četrinieku.

Nacionālā bloka deputāti piedāvāja Burovam savu atbalstu, ja tiks ievērota virkne nosacījumu, kuru vidū ir bērnudārzu pāreja uz latviešu valodu un padomju pieminekļu demontāža. GKR līderis atteicās pat apspriest šos nosacījumus, uzskatot tos par politisko retoriku.

Ja Rīgas dome neapstiprinās jauno mēru līdz 20. augustam, Saeimai būs tiesības to atlaist.

Ziņu lente
0