Politika

Nacionālpatrioti sašutuši: "Kremļa bazūne Latvijas prezidenta inaugurācijā"

© Sputnik / Sergey MelkonovТатьяна Жданок
Татьяна Жданок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu "urā" patriotisma pārstāvji sašutuši līdz sirds dziļumiem: kāds uzdrīkstējās uzaicināt Latvijas prezidenta inaugurācijā "valsts galveno ienaidnieku" – Tatjanu Ždanoku.

RĪGA, 15. jūlijs – Sputnik. Publiciste un pazīstama štata nacionālpatriote Elita Veidemane savā Twitter mikroblogā neslēpj sašutumu par to, ka jaunievēlētā Latvijas prezidenta inaugurācijā uzaicināto vidū izrādījusies Eiropas Parlamenta deputāte un LKS partijas līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka.

"Interesanti, uz kāda punkta pamata uz Valsts prezidenta inaugurācijas pasākumu bija uzaicināta tā saldētā zivs Ždanoka? Latvijas ienaidniece, kremļa bazūne... kam vērās vaļā mute pateikt: uzaicināsim Ždanoku... ???" taujā Elita Veidemane.

"Vai tiešām prezidenta jaunā padomnieku komanda turpinās vecās komandas "labo tradīciju" - sacensties nejēdzīgāko priekšlikumu piedāvāšanā?" piebilst Veidemane, liekot saprasts, kas ir tie "vainīgie".

Sava politiskā oponenta novērtēšanai Elita Veidemane nekautrējas izmantot par tādus epitetus kā, piemēram, "mēslu vabole".

Savukārt komentētāju minējumam, ka inaugurācijā, visticamāk, tika aicināti visi Eiropas Parlamenta deputāti, publiciste iebilda: "Vēl nepopulārāku par Ždanoku gan grūti atrast. ja nu vienīgi varēja arī Girsu un Lindermanu uzaicināt".

Vērts atgādināt, ka šis svinīgais Latvijas pasākums jau izraisījis skandālu. Vienlaikus vairāki protokola eksperti pauduši savas domas sakarā ar dīvaino ielūguma uz inaugurācijas balli formu – Prezidenta kanceleja izsūtījusi ielūgumus vienai personai.

Татьяна Аркадьевна Жданок - Sputnik Latvija
Ždanoka atbildēja Veidemanei: pietiek liet indi uz lasītāju galvām

Turklāt daži latviešu inteliģences pārstāvji pievērsuši uzmanību tam, ka tā rīkoties nav pieņemts, un pauda savu sašutumu. Tostarp slavenais latviešu komponists un klavierspēles mūziķis, Latvijas Nacionālās operas vadītājs Zigmārs Liepiņš nosauca šādu ielūguma formu par nodevīgu un atteicies to apmeklēt.

Latvijas Saeima 29. maija ārkārtas sēdē ievēlēja Egilu Levitu Latvijas prezidenta postenī. Viņa kandidatūru atbalstīja 61 deputāts. Egila Levita kandidatūru piedāvāja Nacionālā apvienība, taču vēlāk to atbalstīja pārējās valdošās koalīcijas partijas. Ar šādu atbalstu vēlēšanu iznākums bija zināms dažus mēnešus pirms Saeimas balsojuma.

Ziņu lente
0