Politika

ASV un Lielbritānija gatavo nepatiesas ziņas par Putina tuvāko aprindu pārstāvjiem

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasУчастники первомайской демонстрации на Красной площади
Участники первомайской демонстрации на Красной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kampaņa atkārto tā saucamās "Panamageitas" scenāriju: tiek mākslīgi veidota Rietumiem izdevīga informācija, kas mediju telpā nonāk caur nekomerciālām organizācijām, saistītām ar Valsts departamentu.

RĪGA, 14. jūlijs — РИА Новости. ASV un Lielbritānijas specdienesti gatavo dezinformāciju par Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvāko aprindu un Aizsardzības ministrijas vadības pārstāvjiem. To plānots izmantot, lai pamatotu jaunas pret Krieviju vērstu sankcijas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informācijas avotu militāri diplomātiskās aprindās.

Viņš atklāja, ka patlaban notiek aktīva pret Krieviju vērstas kampaņas fāze, ko organizējuši Rietumu specdienesti.

"Tiek veiktas visai agresīvas darbības informācijas telpā. Jau neslēptu provokatīvu darbību ietvaros amerikāņu un britu specdienestu speciālisti gatavo melīgu informāciju par Krievijas vadību," pastāstīja aģentūras sarunbiedrs.

Очки и газета на журнальном столике - Sputnik Latvija
New York Times saņēmusi Pulicera prēmiju par materiāliem, kas veltīti "Krievijas ietekmei"

Viņš paskaidroja, ka kampaņa atkārto tā saucamās "Panamageitas" (skandāls, kas izcēlās pēc ārzonas uzņēmumu dosjē publikācijas rietumvalstu medijos 2015.gadā) scenāriju: tiek mākslīgi veidota Rietumiem izdevīga informācija, kas mediju telpā nonāk caur nekomerciālām organizācijām, saistītām ar Valsts departamentu. To starpā informācijas avots nosauca "Korupcijas un organizētās noziedzības izmeklēšanas projektu" (OCCRP) un "Žurnālistisko pētījumu starptautiskais konsorcijs" (ICIJ).

Pēc tam, turpināja aģentūras sarunbiedrs, šīs melīgās ziņas nokļūst medijos, arī ietekmīgu ASV finansistu kontrolētos plašsaziņas līdzekļos. Viņš norādīja, ka runa ir par daudzajiem Džordža Sorosa un Viljama Braudera fondiem un izdevumiem, ko atklāti finansē ASV valdība, arī Krievijā par ārvalstu aģentiem atzītā "Radio Brīvība" un "Tagadne".

"Tāpat kā gadījumā ar "Panamas dosjē", neskatoties uz absurdajām izvirzītajām apsūdzībām, Baltais nams šo informatīvo ieganstu izmanto jauniem sankciju pasākumiem. Tādas darbības ir tieša iejaukšanās Krievijas Federācijas iekšējās lietās ar mērķi destabilizēt situāciju valstī, novājināt Krievijas ekonomisko potenciālu un izveidot instrumentus politiskai ietekmei uz tās vadību," konstatēja aģentūras sarunbiedrs.

Ziņu lente
0