Politika

Jurkāns: Ušakovs nolicis mīnu un aizbraucis uz Briseli

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Юрканс
Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" līderis, aizejot uz Eiropas Parlamentu, sagrāvis partijas pozīcijas un faktiski atdevis Rīgu nacionālistiem, uzskata Jānis Jurkāns.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Līdz ar Rīgas bijušā mēra Nila Ušakova aiziešanu "Saskaņa" uz ilgu laiku zaudēs varu Rīgā, paziņoja bijušais valsts ārlietu ministrs Jānis Jurkāns radio Baltkom ēterā.

Kad Ušakovs tika ievēlēts Eiropas Parlamentā, mēra postenī tika ievēlēts partijas "Gods kalpot Rīgai" pārstāvis Dainis Turlais, taču viņa ievēlēšanas dienā Rīgas domē valdošā "Saskaņas" un GKR koalīcija zaudēja vairākumu, un trīs nedēļas vēlāk deputāti atstādināja Turlo no amata. Jaunais mēra kandidāts no GKR Oļegs Burovs nav spējis iegūt domes vairākuma atbalstu.

Глава МИД России прокомментировал русофобскую провокацию в ПАСЕ - Sputnik Latvija
Video
Krievijas ārlietu ministrs sniedzis komentāru par rusofobo provokāciju EPPA

Jurkāns pauda uzskatu, ka "Saskaņas" līderis, aizejot uz Eiropas Parlamentu, sagrāvis partijas pozīcijas un faktiski atdevis Rīgu nacionālistiem.

"Visvairāk man sāp sirds par "Saskaņu". Principā, Nils Ušakovs uzspridzināja partiju un iekšienes un pats aizgāja. Nometa mīnu, gluži kā kino, un pats aizbrauca uz Briseli. Bet mīna nozīmē, ka "Saskaņa" zaudēs varu pilsētā un, domāju, zaudēs uz ilgu laiku," uzskata Jurkāns.

Bijušais ārlietu ministrs uzskata: Ušakova vārdi par to, ka viņš Briselē cīnīšoties par rīdzinieku interesēm, ir tikai viņa sapņi.

"Ir jāsaprot, ar ko nodarbojas Brisele, lai tā teiktu. Varbūt Maņas tante Zilupē viņam noticēs, jo viņš ir tās mīlulītis. Kāpēc vajadzēja atdot varu nacionālistiem? Kāpēc vajadzēja visu uzspridzināt? Kāpēc vispār "Saskaņā" notiek tas, kas nav saprotams," konstatēja Jurkāns.

Tāpat viņam ir vairāki jautājumi "Saskaņas" deputātam Borisam Cilēvičam, kurš EPPA sesijā nāca klajā ar Krievijai naidīgu viedokli.

24. jūnija vakarā EPPA notika balsojums par Krievijas delegācijas pilnvaru atjaunošanu. Rezultātā Krievijas delegācija atguva tiesības un var piedalīties asamblejas darbā. Pret KF atgriešanos EPPA vienbalsīgi iebilda Ukraina, Gruzija, Latvija, Lietuva un Igaunija. Pēc balsojuma Latvijas delegācija, kuras sastāvā bija arī B.Cilēvičs, pameta EPPA sesiju "konsultācijām".

"Lai nu būtu kā būdams, Krievija vienmēr ir bijusi mūsu draugs, partneris, kaimiņš. Visās programmās rakstījām, ka jāveido labas kaimiņu attiecības. Es pats reiz ar "Jabloko", ar Javlinski parakstīju sadarbības līgumu. Ušakovs parakstīja ar "Vienoto Krieviju". Labi, tā visa ir vakarējā diena. Bet Krievija taču ir, un bez tās neizdosies atrisināt nevienu globālo problēmu. Kāpēc Cilēvičs, ir kā gudrs un izglītots cilvēks, kāpēc viņš nāca klajā ar runu, vērstu pret Krieviju? Es nesaprotu. Vai tad viņš būtu no rīta kaut ko sliktu apēdis? Kā tā?" bija sašutis Jurkāns.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Ušakovam – budžets, Amerikam – transports: ar ko nodarbosies eirodeputāti

Viņš norādīja, ka partijas "Saskaņa" locekļu nesenie izteikumi liecina, ka politiskais spēks pakāpeniski kļūst par antikrievisku struktūru.

"Ja tev nav faktu, ja tev ir tikai viedoklis, varbūt labāk ir paturēt to pie sevis. Politiķim tādā līmenī, tādā tribīnē vajag vairāk operēt ar faktiem, nevis ar viedokli, ko viņš izdzirdējis no kaut kāda onkuļa. Nedomāju, ka tas ir viņa personīgais viedoklis, jo, principā, viņš ir gudrs cilvēks. Paskat, līdz kam nonākusi "Saskaņa". Mēs jau kļūstam par antikrievisku struktūru. Kur tad tālāk iet?" uzdeva retorisku jautājumu Jurkāns.

Ziņu lente
0