Politika

Andrejs Mamikins pieķēra Nilu Ušakovu sēdes kavēšanā

© Фото из личного архива Андрея МамыкинаАндрей Мамыкин - евродепутат от Латвии
Андрей Мамыкин - евродепутат от Латвии  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirodeputāts no Latvijas Nils Ušakovs neieradās uz savas grupas sēdi, un tas nepalika bez uzmanības.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Bijušais eirodeputāts no Latvijas Andrejs Mamikins nepalaida garām iespēju atzīmēt ievēlēta eirodeputāta Nila Ušakova neierašanos uz Eiropas Parlamenta grupas sēdi.

Mamikins, kuru Eiropas Parlamentā 2014. gadā ievēlēja pēc "Saskaņas" saraksta, ir "Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses" (S&D) parlamenta grupas sastāvā, kura ir viena no lielākajām EP. Atzīmēsim, ka tieši "Saskaņas" tieksme oficiāli iestāties Eiropas Sociālistu partijā, kura veido šo parlamenta grupu, kalpoja par iemeslu līguma laušanai ar partiju "Vienotā Krievija" un izraisīja pirmo nopietno konfliktu starp Mamikinu un Ušakovu.

Eiropas Parlamenta vēlēšanās šogad Mamikins nespēja iegūt pietiekamu balsu skaitu, lai saglabātu mandātu, savukārt Ušakovs un bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks tika ievēlēti pēc "Saskaņas" saraksta un ieņems vietas S&D grupā. Tiesa, kā norāda Mamikins, Ušakova krēsls pagaidām paliek tukšs.

"Šobrīd Eiropas Parlamentā notiek liela mūsu S&D sociāldemokrātiskās grupas sēde. Šai grupai (politiski) esmu atdevis pēdējos piecus dzīves gadus, grupa atbalstīja mani daudzās Latvijai svarīgās lietās: sākot ar izglītības aizstāvēšanu nacionālo minoritāšu valodās un beidzot ar nepilsoņiem un labām attiecībām ar mūsu kaimiņvalstīm.

В Латвии началось голосование на выборах в Европарламент - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kas ir visi šie cilvēki: neērti jautājumi par Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Laika posmā pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām 25. maijā un līdz jaunā Eiropas Parlamenta sasaukuma pirmajai sēdei 2. jūlijā politiskās grupas sēdēs jāpiedalās visiem deputātiem-sociālistiem: gan vecā sasaukuma (tādiem, kā es), gan jaunievēlētajiem. Par to jaunievēlētajiem deputātiem Eiropas Parlaments maksā 320 eiro dienā: staigā uz sēdēm un priecājies, cīnies par vēlētāju interesēm, kā saka, sākot ar pirmo dienu!

Nolēmu sveikt jauno EP deputātu no Latvijas S&D grupā, novēlēt viņam veiksmi, padalīties pieredzē, nodot lietas, iepazīstināt ar atkārtoti ievēlētiem kolēģiem. Un ko es redzu?

Kolēģi saka, ka nav bijis visu nedēļu. Labi iesāk, ko lai saka. Strādā, praktiski nesaudzējot sevi… Apsveicu Latvijas vēlētājus ar izdarīto izvēli. Tuvāko 5 gadu laikā jums ir lielisks pārstāvis Eiropas Parlamentā. Nav ko iedot, nav ko atņemt," uzrakstīja Mamikins savā Facebook lapā, publicējot tukša krēsla fotogrāfiju ar uzrakstu Ušakovs.

Ziņu lente
0