Politika

"Gods kalpot Rīgai" nosauca savu kandidātu Rīgas mēra amatam

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš pilsētas mēra vietas izpildītājs Oļegs Burovs paziņoja, ja partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) loceklis kļūs par Rīgas mēru, partija atteiksies no vicemēru amatiem.

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. "Gods kalpot Rīgai" beidzot nosaukusi savu kandidātu Rīgas mēra amatam. Par pretendentu kļuvis Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājs Dainis Turlais, raksta rus.tvnet.lv.

Ja GKR partijas loceklis kļūs par Rīgas mēru, partija atteiksies no vicemēru amatiem, paziņoja Rīgas domes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Oļegs Burovs.

Экс-командующий Национальными вооруженными силами Латвии Дайнис Турлайс - Sputnik Latvija
Politika
Kas nāks Ušakova vietā: "Gods kalpot Rīgai" izvēlas mēra kandidātu

"Ja par mēru kļūs Dainis Turlais, es nolikšu savas pilnvaras un turpināšu strādāt kā Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs," apstiprina Burovs.

GKR kandidāta izvirzīšanu daudzi uztvēra kā ultimātu "Saskaņai", taču no Rīgas mēra amata atstādinātais Nils Ušakovs šādam vērtējumam nepiekrīt.

"Mēs vēlēšanās startējām kā viena komanda un arī tagad, EP vēlēšanās, bijām kopā. Šajā komandā mēs izdarīsim labāko izvēli, neskatoties uz to, vai mēra amata kandidāts būs no GKR vai "Saskaņas"," pateica Ušakovs.

Viņš piebilda, ka, neskatoties uz to, ka viņš ir ievēlēts Eiropas Parlamentā, viņš vienalga iesaistīsies Rīgas domes darbā, jo pašvaldības deputātu vairākums sastāv no "Saskaņas" locekļiem, un viņš ir partijas priekšsēdētājs.

"Saskaņas" līderis Nils Ušakovs apstiprināja žurnālistiem, ka partijas frakcija domē atbalstīs Turlā kandidatūru. Pats Ušakovs paziņoja par atkāpšanos.

Nils Ušakovs ("Saskaņa") un Andris Ameriks (GKR) paziņoja par savu lēmumu balotēties Eiropas Parlamentā pēc tam, kad Saeimā tika iesniegts likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu. Par "Saskaņas" un GKR apvienoto sarakstu nobalsoja 17,45% vēlētāju, gan Ušakovs, gan arīdzan Ameriks ievēlēti Eiropas Parlamentā.

Ziņu lente
0