Politika

Ukrainas ārlietu ministrs atteicies braukt uz Helsinkiem. Vainīga Krievija

© Sputnik / Михаил Палинчак / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД Украины Павел Климкин
Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijeva draud ar "sekām" Eiropas Padomei, ja EPPA ietvaros tiks atceltas pret Krieviju vērstās sankcijas.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins atcēlis savu vizīti Helsinkos, kur politiķim bija plānota dalība Eiropas Padomes ministru sēdē, ņemot vērā šīs organizācijas lēmumu Krievijas jautājumā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Informāciju sniedzis Ukrainas pārstāvis ES Dmitrijs Kuļeba. Diplomāts piebilda, ka Ukraina būtiski pārvērtēs savu sadarbību ar Eiropas Padomi kā "uzticību zaudējušu institūciju", ja tiks pieņemts lēmums par Krieviju.

Eiropas Padome vēlas atjaunot Krievijas balsstiesības EPPA

Iepriekš, 14.maijā, Eiropas Padomes ministru komiteja pieņēma lēmumu, kas ļauj atsākt Krievijas pilnvērtīgu darbu EPPA. 39 no 47 organizācijas dalībvalstīm atbalstīja ministru lēmuma projektu.

Gaidāms, ka ikgadējā komitejas sesijā Helsinkos iniciatīva tiks atbalstīta bez grozījumiem un debatēm.

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja - Sputnik Latvija
Ukrainas parlamentā informē par vācu un ukraiņu deputātu konfliktu EPPA Krievijas dēļ

Iepriekš vēstīts, ka 2014.-2015.gg. Krievijas delegācijai tika atņemta virkne tiesību EPPA, ņemot vērā viedokli Krimas jautājumā. Maskava pārtrauca dalību sēdēs, bet 2017.gada jūnijā šī iemesla dēļ pārtrauca iemaksas. EPPA atzina, ka Maskavas pasākumi noveduši pie finansiālām grūtībām.

Eiropas Padome ir starptautiska organizācija, kas veicina Eiropas valstu sadarbību. 2019.gadā tai apritēs 70.gadadiena.

9.maijā Francijas prezidents Emanuels Makrons pēc tikšanās ar EP ģenerālsekretāru Turbjornu Jaglandu pavēstīja, ka Strasbūra un Maskava ir vajadzīgas viena otrai un ir svarīgi, lai Krievija paliktu EP. "Es gribētu, lai Eiropas Padome pārvarētu pašreizējo krīzi un pavērstu skatienus nākotnē," viņš teica.

Ziņu lente
0