Politika

Krievijas ĀM norāda, ka NATO aviācijas bāze Igaunijā atrodas bīstami tuvu tās robežai

© Sputnik / Grigory SysoevЗаместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко
Заместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attālumu no Igaunijas teritorijā esošās aviācijas bāzes Emari līdz Sanktpēterburgai NATO lidmašīnas spēj pārvarēt vien dažu minūšu garumā, un Krievija nevar ignorēt šo faktu, paziņoja Krievijas ĀM.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Krievijai ir visas iespējas "efektīvi, bet nedārgi" atbildēt uz NATO militāro aktivitāti Krievijas robežu tuvumā, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško intervijā žurnālam "Meždunarodnaja žizņ".

Atbildot uz jautājumu par NATO virzīšanos uz austrumiem, diplomāts norādīja, ka runa ir par pasākumu kompleksu.

Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Igaunija un Latvija apņēmušās izveidot NATO Ziemeļu divīzijas štābu

Tostarp, tā ir pastāvīga alianses spēku rotācija, mācību mēroga un skaita pieaugums tiešā tuvumā Krievijas robežām, kā arī infrastruktūras projektu īstenošana - "papildu noliktavu būvniecība bruņojuma un tehnikas uzņemšanai, ostu, lidlauku iespēju paplašināšana".

"Militārās infrastruktūras virzīšanai jāatbild ar tehniskiem līdzekļiem. Krievijai ir opciju kopums, ar kuru palīdzību iespējams efektīvi, pārliecinoši, taču nedārgi atbildēt uz jebkādiem riskiem, kas saistīti ar paaugstinātu NATO aktivitāti," atzīmēja Gruško.

Tāpat viņš minēja Igaunijas teritorijā izvietoto aviācijas bāzi Emari, no kuras NATO lidmašīnas īsteno gaisa telpas patrulēšanu virs Baltijas valstīm.

"No Emari līdz Sanktpēterburgai lidojums aizņem vien dažas minūtes," uzsvēra Aleksandrs Gruško.

"Protams, militārās plānošanas ziņā tas ir faktors, kuru vienkārši nevar atstāt nepamanītu, un tas viss tiek ņemts vērā mūsu atbildes pasākumos, kurus mēs uzskatām par nepieciešamiem īstenot un īstenosim atkarībā no NATO darbību evolūcijas," piebilda Krievijas ĀM vadītāja vietnieks.

Krievija regulāri norāda uz NATO bezprecedenta aktivitāti pie savām rietumu robežām pēdējos gados. Ziemeļatlantijas alianse paplašina savas iniciatīvas, aizbildinoties ar "Krievijas agresijas savaldīšanu".

Maskava ne vienu reizi vien ir paudusi bažas par alianses spēku paplašināšanos Eiropā. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš uzsvēra, ka Maskava nevienu neapdraud, taču pievērsīs uzmanību darbībām, kas potenciāli apdraud tās intereses.

Ziņu lente
0