Politika

Sunday Times: britu ministri plāno atstādināt Terēzu Meju no premjera posteņa

© AP Photo / Virginia Mayo, PoolПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien ministri apsprieda valdības pagaidu vadītāja kandidatūru.

RĪGA, 24. marts – Sputnik. Liebritānijas Ministru kabineta locekļi plāno atcelt Terēzu Meju no premjerministra posteņa un iecelt pagaidu valdības vadītāju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sunday Times.

Izdevums vēsta, ka vismaz 11 ministri apstiprinājuši, ka vēlētos pašreizējā premjerministra demisiju un plāno pieprasīt to no Mejas valdības sēdē pirmdien. Pretējā gadījumā "sazvērnieki" draudēs pamest savus posteņus, informēja avīze.

"Beigas ir tuvu. Pēc desmit dienām viņa vairs nebūs premjerministre," – izdevumam pavēstīja viens no kabineta locekļiem.

Saskaņā ar izdevuma rīcībā esošo informāciju, sestdien ministri apsprieduši valdības pagaidu vadītāja kandidatūru. Vismaz seši no viņiem atbalsta premjera aparāta vadītāja Deivida Lidingtona kandidatūru. Iespējamie kandidāti ir arī vides ministrs Maikls Gouvs un ārlietu ministrs Džeremijs Hants.

Sākotnēji Brexit bija ieplānots šī gada 29. martā. Trešdien Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja lūdza Eiropas Savienību atlikt Brexit no 29. marta līdz 30. jūnijam. Pie tam politiķe atteicās sekot parlamenta spīkera rekomendācijām un plāno iesniegt Kopienu palātai to pašu, divreiz noraidīto piedāvājumu par vienošanos ar ES.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй выступает на саммите Европейского Союза в Брюсселе - Sputnik Latvija
Lielbritānija tuvojas haosam un "cietajam" Brexit: kā Terēza Meja iegājusi vēsturē

Sestdien Terēza Meja informēja, ka tuvākajās dienās iesniegs dokumentu parlamentā, balsojums par to varētu notikt nākamnedēļ. Meja turpināja konsultācijas ar politiskajām partijām par Brexit darījumu, taču visi to dalībnieki konstatēja, ka progress nav vērojams. Leiboristi ir atteikušies no konsultācijām.

Saskaņā ar diskusijas rezultātiem ceturtdien Briselē ES valstu vadītāji definēja divus scenārijus Brexit atlikšanai, ko pieprasījusi Lielbritānija: līdz 22. maijam, ja Lielbritānijas valdība apstiprinās līgumu par izstāšanos, vai līdz 12. aprīlim, ja līgums netiks apstiprināts. Eiropas Padomes vadītājs paziņoja, ka 12. aprīlis ir punkts, kurā Lielbritānijai jāizlemj, vai šajā valstī notiks Eiropas Parlamenta vēlēšanas.

Ziņu lente
0