Politika

Ušakovs apsolīja Eiropas Parlamentā nelīdzināties Kariņam

© Sputnik / Оксана ДжаданМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs paziņoja, ka kļuvis par ērtu cēloni visām problēmām valstī, kritikas kvantitāte ir pāraugusi kvalitātē. Tā pamudinājusi viņu atstāt Rīgas mēra posteni un balotēties EP.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Nils Ušakovs, kurš informēja par nodomu pamest Rīgas mēra posteni un cīnīties par Eiropas Parlamenta deputāta mandātu, atbildēja uz premjera Krišjāņa Kariņa kritiku, pastāstīja, kas notiks tālāk ar partiju "Saskaņa" un apsolīja tomēr aizlāpīt bedres galvaspilsētas ielās.

Нил Ушаков и Андрис Америкс фотографируются внутри Памятника Свободы - Sputnik Latvija
Politika
Premjers Kariņš: labāk Ušakovs būtu ielas remontējis, nevis skrietu uz EP

26. februārī Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka "Saskaņas" frakcija Rīgas domē un valdes "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valde lūdz iekļaut viņu un bijušo vicemēru Andri Ameriku (GKR) Eiropas Parlamenta deputātu kandidātu sarakstā. Ušakovs paskaidroja, ka nolēmis pamest posteni un balotēties EP vēlēšanās, jo cīņa pret viņu personīgi un Rīgas domi daudziem politiskajiem oponentiem kļuvusi par pašmērķi. Viņš atgādināja, ka Saeimā iesniegts juridiski nepamatots likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu un likumprojekts par "rīdzinieka kartes" atcelšanu, pie tam saglabājot līdzīgas privilēģijas citu pašvaldību iedzīvotājiem. Ušakovs iecerējis aizstāvēt rīdzinieku un visu valsts iedzīvotāju intereses EP.

Atbilde Kariņam

Ušakova iespējamo demisiju komentēja Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš. Viņš pauda uzskatu, ka Ušakovam vajadzētu palikt Rīgā un saremontēt ceļus, nevis bēgt no domes uz citu darba vietu. Turklāt, pēc Kariņa vārdiem, nav saprotams, kā Ušakovs aizstāvēs rīdzinieku intereses Eiropas Parlamentā.

Pats Ušakovs uzskata, ka tas iespējams, ņemot vērā viņa pieredzi, izglītību un izpildvaras struktūrās pavadītā darba gados iegūtos sakarus.

Нил Ушаков и Андрис Америкс - Sputnik Latvija
"Ārzemes palīdzēs": vētra sociālajos tīklos par Nila Ušakova balotēšanos EP

"Strādājot Eiropas Parlamentā, izmantojot manus sakarus un iestrādes, var aizsargāt gan Latvijas intereses, gan pašvaldību intereses un tādējādi aizsargāt rīdzinieku intereses," – Ušakovs pastāstīja Latvijas radio 4 programmas "Doma laukums" ēterā.

Mērs piezīmēja, ka Kariņš un "visa viņa lieliskā komanda – EP deputāti no "Vienotības" uzskatāmi demonstrē, ka atrodoties Eiropas Parlamentā var nedarīt neko, lai aizsargātu pat paša valsts intereses".

"Ja kāds pavaicās, ko šajā laikā Latvijas labā paveicis tas pats Kariņš, ilgus gadus strādājot Eiropas Parlamentā, tā visiem šķitis mīkla," – teica Ušakovs.

Mērs norādīja, ka neatkarīgi no tā, vai viņš būtu nolēmis balotēties EP vēlēšanās, vai ne, Rīgas ielas tiks saremontētas.

"Kas attiecas uz bedrēm, ticiet man, līdz EP vēlēšanām bedres, kas tagad izveidojušās, tik un tā tiks izlabotas, vienalga, vai es būtu piedalījies vēlēšanās, vai ne," – uzsvēra Ušakovs.

Kas notiks ar "Saskaņu"

Ja Nils Ušakovs tiks ievēlēts Eiropas Parlamentā, jautājums par Rīgas domes un viņa vadītās partijas "Saskaņa" tālākā darba organizāciju tiks lemts kongresā. Pagaidām tas ieplānots 8. jūnijā.

"Mums ir cilvēki, kuri ļoti labi varēs turpināt kursu, saglabāt visu, ko esam paveikuši Rīgas domē. Un mūsu partija visus pēdējos gadus ļoti aktīvi risina jautājumu par atjaunošanos un jaunu personu piesaistīšanu," – apliecināja Ušakovs.

Viņš piebilda: ja viņam nāksies "tajā vai citā formā atkāpties" no partijas vadības, viņš tam ir gatavs.

"Ticiet man, ir cilvēki, kuri stāsies vadībā, un esmu pārliecināts, ka viņi to paveiks tikpat labi, kā es," – noslēgumā konstatēja Ušakovs.

Ziņu lente
0