Politika

Deputāti nav atbalstījuši Rīgas mēra Nila Ušakova atstādināšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs palicis savā postenī: par viņa atstādināšanu nobalsojis 21 deputāts, pret to iebilduši 33 tautas kalpi.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Pirmdien, 11. februārī Rīgas dome pēkšņi sasauca sēdi jautājumā par Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņa") atstādināšanu no posteņa.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakova māja: kredīti, pretizlūkošana un "latviešu Megrē"

Sākotnēji bija plānots lemt jautājumu par pilsētas mēra atstādināšanu otrdien, 12. februārī, taču pirmdien noskaidrojās, ka Rīgas dome nolēmusi sasaukt ārkārtas sēdi.

Debates jautājumā par Rīgas mēra Nila Ušakova atstādināšanu no posteņa ilga gandrīz trīs stundas, turklāt tas jau ir trešais mēģinājums gāzt N.Ušakovu, ko uzsākusi šī domes sasaukuma opozīcija. Taču intriga pagaisa jau pirms sēdes sākuma – partijas "Gods kalpot Rīgai" priekšsēdētājs paziņoja, ka frakcija nolēmusi neatbalstīt opozīcijas priekšlikumu atstādināt Ušakovu.

Lēmums pieņemts, kad partijas "Gods kalpot Rīgai" locekļi uzdeva Ušakovam savus jautājumus un saņēma atbildes uz tiem. Acīmredzot, atbildes bija pārliecinošas, tāpēc partija nolēma neatbalstīt opozīcijas priekšlikumu, jo uzskata, ka visi jautājumi, kas skar koalīciju, tiek risināti tās sienās.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
"Gods kalpot Rīgai" pieprasīs Ušakova paskaidrojumus

Atgādināsim, ka Rīgas mēra Nila Ušakova krēsls sašūpojās pēc plašā korupcijas skandāla, kas izcēlās uzņēmumā Rīgas satiksme. Tā izmeklēšanas ietvaros Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu Nila Ušakova kabinetā un mājās. Taču mērs apliecināja, ka viņa sirdsapziņa ir tīra, likumu viņš nav pārkāpis, tāpēc neplāno atkāpties no amata.

Sestdien, 9. februārī Rātslaukumā notika partijas "Saskaņa" organizēts mītiņš, kura dalībnieki pauda atbalstu godīgām vēlēšanām un rīdzinieku tiesībām patstāvīgi izvēlēties pilsētas vadību. Dažādas aplēses liecina, ka piketā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku. Valsts policijas dati liecina, ka Rīgas domes atbalstam pulcējās aptuveni 3000 cilvēku, taču organizatori un aculiecinieki vērtēja, ka tajā piedalījās aptuveni 8000 cilvēki.

Ziņu lente
0