Politika

Gerhards Šrēders: Eiropai ir vajadzīga Krievija

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasБывший федеральный канцлер Германии Герхард Шредер
Бывший федеральный канцлер Германии Герхард Шредер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu politiķis atgādināja, ka Putins "vairākkārt pastiepis roku Eiropai".

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Eiropai nepieciešams Krievijas potenciāls, piemēram, valsts tirgus un resursi, lai noturētos pretī tādām lielvalstīm kā ASV un Ķīna.

Бундестаг - Sputnik Latvija
Bundestāgā pastāstīja par ASV bailēm Krievijas un Vācijas apvienošanās gadījumā

Šādu viedokli intervijā izdevumam Spiegel pauda Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders, vēsta Sputnik Moldova.

Pēc Šrēdera domām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins centās izveidot līdztiesīgas attiecības ar rietumvalstīm, kuru pamatā būtu savstarpēja cieņa, taču "tika noraidīts, kad daudzkārt pastiepa roku Eiropai".

"Taču tagad tā mums ir liela iespēja. Mums jāpacenšas no jauna saistīt Krieviju ar ES un Rietumiem. Bez šaubām, šim nolūkam nepieciešamas izmaiņas gan Krievijas, gan Rietumu politikā," – atzīmēja Šrēders.

"Ja mēs kā eiropieši vēlamies politiski un ekonomiski noturēties starp superlielvalstīm – ASV un Ķīnu, mēs nevarēsim to paveikt bez Krievijas potenciāla. Mums vajadzīgs šīs valsts tirgus un – galvenais – resursi," – apgalvoja bijušais Vācijas kanclers.

Vienlaikus Šrēders skaidroja: viņš nekad nav apgalvojis, ka Krievijā "viss ir kārtībā". Piemēram, pēc viņa domām, Krievijai ir jācīnās ar korupciju, valstī jūtamas grūtības ar likuma virsvadības principu ievērošanu. Taču viņš iebilda pret centieniem izmantot pret Krieviju jebkādas kļūmes.

Ziņu lente
0