Politika

Latviešu politiķis uzskata, ka valstī nav ārpolitikas

© Photo Ernests Dinka, SaeimaАлдис Гобземс
Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts uzskata, ka valsts Ārlietu ministrijai nāktos aktīvāk aizsargāt Latvijas intereses ārvalstīs.

RĪGA, 25. janvāris – Sputnik. Bijušais Latvijas premjerministra kandidāts, Saeimas deputāts no partijas KPV.LV Aldis Gobzems norādīja, ka valstij "nav ārpolitikas, ir tikai tās imitācija", vēsta RIA Novosti.

Debatēs Saeimā ārpolitikas jautājumos politiķis norādīja, ka patlaban valstij nav ārpolitikas, ir tikai tās imitācija un ministra ziņojuma imitācija. Pēc viņa domām, Latvijas ārpolitika atpaliek pat no Igaunijas un Lietuvas ārpolitikas.

Президент Латвии Раймондс Вейонис (слева) и Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Četriniekam pietrūkst: Latvijas iedzīvotāji novērtēja Kariņa ministru profesionālismu

A.Gobzems paziņoja, ka Ārlietu ministrijai ir jāpaveic "emenentāras lietas", piemēram, jāpārņem savā ziņā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Politiķis atgādināja, ka viens no svarīgākajiem ārpolitikas uzdevumiem ir sniegt atbalstu Latvijas ekonomikai un apvaicājās, kādu palīdzību uzņēmējiem sniegusi Ārlietu ministrija.

A.Gobzems uzsvēra arī to, ka Ārlietu ministrijai nāktos aktīvāk aizsargāt Latvijas intereses ārvalstīs. Politiķis atgādināja, ka ārlietu ministra ziņojumā vērojams trūkums – pēc valsts iestāšanās ES un NATO vairs nav zināmi ārpolitiskie mērķi, ko būtu vēlams sasniegt.

A.Gobzems bija otrais premjerministra kandidāts. Pirms viņa Ministru kabinetu centās izveidot Jaunās konservatīvās partijas pārstāvis Jānis Bordāns.

Trešdien Latvijas Saeima apstiprināja valdību partijas "Jaunā Vienotība" līdera K.Kariņa vadībā. Par šo lēmumu nobalsoja Saeimas deputātu vairākums. K.Kariņš bija trešais valdības vadītāja posteņa kandidāts, ko izvirzīja prezidents. Pēc Saeimas vēlēšanām 6. oktobrī vadības izveides process ilga vairāk nekā 3 mēnešus – tas bija ilgākais republikas vēsturē.

Ziņu lente
0