Politika

Pietiek ražot ministrus: Parādnieks atbalstīs demogrāfiju citā veidā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji ir pret demogrāfijas lietu ministra amata izveidošanu – taču septiņu bērnu tēvs Imants Parādnieks no Nacionālā bloka, acīmredzot, vienalga būs atbildīgs par šo jomu, lai arī citā statusā.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Demogrāfijas lietu ministra amats netiks izveidots, taču Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks jebkurā gadījumā būs atbildīgs par šo jomu. To paredz esošais potenciālās valdības deklarācijas projekts, raksta focus.lv.

Amats, kuru ieņems Parādnieks, netiek precizēts.

Kā liecina Kantar TNS aptauja iedzīvotāju vidū no 18 līdz 60 gadiem, astoņi no desmit Latvijas iedzīvotājiem (81%) iebilst pret demogrāfijas lietu ministra amata izveidošanu, raksta skaties.lv.

Рука пожилой женщины - Sputnik Latvija
Parādnieks: pensijai jābūt atkarīgai no bērnu skaita

Tikai katrs desmitais respondents (11%) uzskata, ka šāds amats ir nepieciešams.

Imantam Parādniekam ir septiņi bērni – parasti, tieši šo faktu min, kad uzsver viņa atbilstību demogrāfijas lietu vadības amatam.

Jāsaka, ka četri bērni viņam piedzimuši likumīgā laulībā, savukārt vēl trīs nākuši pasaulē ārlaulībā, no divām dažādām sievietēm. Pēdējo reizi Parādnieks kļuva par tēvu 2018. gada 14. decembrī – ierēdne Lita Trakina laidusi pasaulē meitu, ziņoja focus.lv.

Imants Parādnieks piedalījās 13. Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēts. Iepriekš viņš vadīja ekspertu platformu "Demogrāfijas lietu centrs", kura nodarbojās ar pasākumu organizēšanu un atbalstu šajā jomā.

Iepriekš premjera kandidāts Krišjānis Kariņš piedāvāja izveidot valdībā demogrāfijas lietu ministru, kuru varētu ieņemt Parādnieks. Taču KPV LV partija iestājās pret šādu piedāvājumu.

Kā pastāstīja Nacionālās apvienības vadība, iespējama demogrāfijas lietu sekretariāta izveidošana uz "Demogrāfijas lietu centra" pamata.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Latvijā turpina samazināties dzimstība.

Ziņu lente
0