Politika

Kariņš: mēs būsim evolucionāra valdība

© Photo EPP Group Meeting / Martin LahousseКришьянис Кариньш
Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministra amata kandidāts Krišjānis Kariņš sola iztikt bez asām izmaiņām.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. Jaunā valdība turpinās iepriekšējā Ministru Kabineta iesākto darbu un neplāno nodarboties ar "radošumu", savukārt jaunā politika atspoguļosies 2020. gada budžetā, pateica premjerministra kandidāts Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") Latvijas Radio intervijā.

Kariņš atzīmēja, ka arī šogad būs nepieciešami papildu līdzekļi, taču viņš ir pārliecināts, ka tie tiks atrasti, ja nepieņem radikālas izmaiņas un rīkojas pēc plāna.

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Ilgi nenoturēsies: Latvijas iedzīvotāji izvērtējuši Kariņa valdības dzīvotspēju

"Mēs rēķināmies ar ekonomisko izaugsmi Latvijā, kas noteikti sniegs būtisku artavu valsts budžetā un ieplānotos darbus varēs īstenot. Saprotiet, mēs noteikti nebūsim revolucionāra valdība, bet gan "evolucionāra", kuras galvenais uzdevums būs visu jomu un sistēmu sakārtošana, lai tās darbotos un Latvijas iedzīvotāji sāktu ticēt valsts pārvaldei," - pateica Kariņš.

Pagājušās nedēļas beigās valdības izveidošanas pārrunu laikā radās konflikts – daži KPV LV partijas deputāti paziņoja, ka nebalsos par viņa valdību, savukārt Didzis Šmits (KPV LV) atsauca savu kandidatūru ekonomikas ministra amatam domstarpību dēļ ar Kariņu OIK jautājumā.

Taču sestdien pēc partiju tikšanās Kariņš paziņoja, ka topošās koalīcijas partneri panākuši vienošanos par valdības deklarāciju un jaunās valdības apstiprināšanas balsojums varētu notikt trešdien, 23. janvārī.

Šodien no rīta valdību veidojošās partijas plāno līdz galam saskaņot valdības deklarāciju, savukārt plkst. 13:00 notiks Kariņa tikšanās ar prezidentu Raimondu Vējoni.

Ziņu lente
0