Politika

Tuvākajā laikā Latvijai beidzot var parādīties valdība

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas vienojušās par valdības deklarācijas saturu un drīzumā pieņems oficiālu lēmumu par dalību koalīcijā.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Pēc premjerministra amata kandidāta Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") sacītā, partijas panākušas vienošanos par valdības deklarāciju, vēsta Mixnews.lv.

Райвис Дзинтарс - Sputnik Latvija
Politika
Kas rada "totālu haosu" Latvijā: Dzintars tur aizdomās oligarhus

Pēc sestdien, 19. janvārī, notikušās kārtējās partiju tikšanās, Kariņš paziņoja žurnālistiem, ka jaunās valdības apstiprināšanas balsojums ieplānots trešdien, 23. janvārī.

Sestdien politiķi faktiski vienojās par deklarācijas saturu. Pirmdien no rīta, 21. janvārī, partijas tiksies atkārtoti, lai līdz galam saskaņotu tās tekstu.

Kariņa tikšanām ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni arī jānotiek pirmdien. Kariņš sagaida no partijām, ka līdz 21. janvāra vakaram tās pieņems oficiālu lēmumu par dalību valdības koalīcijā.

Tāpat premjerministra kandidāts cer, ka KPV LV izvirzīs jaunu pretendentu ekonomikas ministra amatam. KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs paziņoja, ka pirmdien partija izskatīs arī šo jautājumu. Iespējamo kandidatūru Zakatistovs nenosauca.

KPV LV – pret

Iepriekš ziņots, ka divi deputāti no KPV LV – Linda Liepiņa un Karina Sprūde balsojuma laikā negrasās atbalstīt Kariņa valdību.

Вентспилс. - Sputnik Latvija
Topošais satiksmes ministrs vēlas nacionalizēt Latvijas ostas

Liepiņa saistīja savu lēmumu ar situāciju obligātās iepirkuma komponentes (OIK) jautājumā. Liepiņa netic, ka tie, kas sākotnēji lobēja OIK ieviešanu, reāli centīsies panākt tās atcelšanu. Turklāt viņu neapmierina tas, ka Kariņš nesauc OIK likvidāciju par savas valdības prioritāti.

Tāpat pastāv ziņas, ka vēl pieci KPV LV deputāti, iespējams, neatbalstīs Kariņa valdību.

Viens no KPV LV līderiem Aldis Gobzems paziņoja, ka "Jaunā Vienotība" kā organizācija "ir tuva letālam stāvoklim", un valdība nebūtu jāveido, "tikai lai izveidotu". Šajā sakarā, pēc viņa sacītā, nedrīkst piekrist ienākt jaunajā Ministru Kabineta Kariņa vadībā.

Decembra beigās Kariņš, kurš tobrīd oficiāli vēl nebija izvirzīts premjerministra amatam, atteicās veidot valdību ar Gobzemu iekšlietu ministra amatā. Beigās, pēc ilgām pārrunām, Gobzems atteicās no IeM vadītāja portfeļa.

Ziņu lente
0