Politika

Kas rada "totālu haosu" Latvijā: Dzintars tur aizdomās oligarhus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdības veidošanas bremzēšana nenotiek tāpat vien: "Visu Latvijai!" partijas līderim Raivim Dzintaram pastāv aizdomas, ka savu roku klāt pielikuši oligarhi.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Pēc "Visu Latvijai!" partijas priekšsēdētāja Raivja Dzintara domām, Latvijas valdības veidošanu bremzē kādas ieinteresētas personas, vēsta Grani.lv.

Dzintars paziņoja, ka visā vainojami oligarhi, kuri, pēc viņa sacītā, "par jebkuru cenu cenšas nepieļaut valdības izveidošanu un panākt ārkārtas vēlēšanas".

"Visu Latvijai!" priekšsēdētājs norādīja, ka pretrunīgi piedāvājumi kaut ko mainīt valdības deklarācijā netiek iesniegti tāpat vien, bet lai ieviestu "totālu haosu".

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Ilgi nenoturēsies: Latvijas iedzīvotāji izvērtējuši Kariņa valdības dzīvotspēju

Dzintars uzsver, ka kopumā jautājums ir par valdības esamību vai neesamību.

Iepriekš ziņots, ka divi KPV LV deputāti, Linda Liepiņa un Karina Sprūde, paziņoja, balsošanas laikā neatbalstīs Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") valdību.

Liepiņa saistīja savu lēmumu ar situāciju obligātās iepirkuma komponentes (OIK) jautājumā. Liepiņa netic, ka tie, kas sākotnēji lobēja OIK ieviešanu, reāli centīsies panākt tās atcelšanu. Turklāt viņu neapmierina, ka Kariņš nesauc OIK likvidāciju par savas valdības prioritāti.

Tāpat pastāv ziņas, ka vēl pieci KPV LV deputāti, iespējams, neatbalstīs Kariņa valdību.

Dzintars, komentējot situāciju, paziņoja, ka KPV LV ir ļoti neviendabīga partija, un viņu gadījumā vienkāršāk būtu skaidri pateikt, kas vēlas strādāt valdībā, un kas nevēlas.

Ziņu lente
0