Politika

Donalds Tramps: tikšanās ar demokrātu līderiem – izšķiests laiks

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps iepriekš informēja, ka varētu izsludināt ārkārtas stāvokli valstī, jo Kongress jau vairākas nedēļas nevar apstiprināt budžetu.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps nosaucis par laika izšķiešanu savu tikšanos ar demokrātu līderiem jautājumā par robežu drošību, kura dēļ tiek bloķēta jaunā budžeta apstiprināšana, vēsta RIA Novosti.

"Nupat pametu tikšanos ar Čaku (Šumeru – red.) un Nensiju (Pelosi – red.), absolūta laika izšķiešana. Pavaicāju, kas notiks pēc 30 dienām, ja es ātri visu pabeigšu (federālo iestāžu darba apturēšanu – red.), - var tad jūs apstiprināsiet drošību uz robežas, kas ietver sienu vai tērauda nožogojumu? Nensija teica: "Nē." Es atbildēju: "Uz redzēšanos," nekas vairs nedarbojas!" – prezidents paziņoja savā lapā Twitter.

Senāta demokrātu līderis Čaks Šumers faktiski apstiprināja Trampa publikāciju, - viņš pastāstīja, ka tikšanās bijusi īsa.

"Diemžēl prezidents vienkārši piecēlās un aizgāja. Viņš pavaicāja spīkerei Pelosi: "Vai jūs piekritīsiet manai sienai?" Viņa atbildēja: "Nē." Viņš piecēlās un teica: "Tad nav ko apspriest." Un aizgāja," – Šumers skaidroja žurnālistiem.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps vērsies pie Savienoto Valstu iedzīvotājiem

Iepriekš ASV prezidents informēja, ka varētu izsludināt ārkārtas stāvokli valstī, jo Kongress jau vairākas nedēļas nevar apstiprināt budžetu, - tad viņš "ļoti ātri" ar savu  varu uzcels sienu uz Meksikas robežas.

ASV dienvidu robežas nostiprināšana bija viens no Donalda Trampa priekšvēlēšanu solījumiem: prezidents apņēmies nodrošināt robežu no nelegālās imigrācijas ar sienu, taču atklāts ir jautājums par tās finansēšanu. Tramps pieprasa piešķirt papildu 5,6 miljardus dolāru robežas apsardzei un nožogojumu celtniecībai. Demokrāti, kuri ieguvuši kontroli Pārstāvju palātā, tam nepiekrīt. Rezultātā kopš 22. decembra aptuveni ceturtā daļa ASV federālo iestāžu ierobežojušas darbu apstiprināta finansējuma trūkuma dēļ (tā saucamais shutdown).

Ziņu lente
0