Politika

Ameriks paliek Rīgas ostas valdes priekšsēdētāja amatā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes opozīcija cieš kārtējo zaudējumu: bijušais vicemērs Andris Ameriks palika Rīgas ostas valdes priekšsēdētāja amatā.

RĪGA, 20. decembris – Sputnik. Bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai") saglabāja Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētāja amatu, vēsta Jauns.lv.

Jautājums par viņa atstādināšanu no ostas valdes locekļa amata tika iekļauts Rīgas domes sēdes dienas kārtībā pēc visu četru opozīcijas frakciju priekšsēdētāju piedāvājuma, kuri uzskata, ja Ameriks paliks šajā amatā, tas iedragās ostas reputāciju un būs pretrunā ar labas vadības principiem.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Saskaņa" latviešiem vairs nav vajadzīga. Tāpēc drīz pazudīs

Pirmdien Ameriks atkāpās no vicemēra amata pēc tam, kad kļuva zināms, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veica kratīšanu viņa darba kabinetā un dzīvesvietā sakarā ar korupcijas izmeklēšanu uzņēmumā "Rīgas Satiksme".

Ameriks paziņoja, ka nefigurē krimināllietā, taču aiziet no amata, lai neapdraudētu Rīgas domes reputāciju. Rīgas vicemēra amatā ievēlēts Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs.

Tāpat domes opozīcijai neizdevās panākt Rīgas mēra Nila Ušakova atlaišanu: deputātu vairākums nobalsoja par uzticības paušanu mēram.

Rīgas ostas valde sastāv no 8 locekļiem: četri pašvaldību pārstāvji un četri Ministru Kabineta izvirzīti pārstāvji – attiecīgi pa vienam pārstāvim no Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas un Ekonomikas ministrijas.

Ziņu lente
0